Bilgi Rehberi YKS SONUÇLARI açıklandı mı, erken açıklanır mı? 2022 YKS sonuçları için dikkat edilmesi gereken tarih...

YKS SONUÇLARI açıklandı mı, erken açıklanır mı? 2022 YKS sonuçları için dikkat edilmesi gereken tarih...

07.07.2022 - 21:27 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Haziran ayında yapılan 2022 YKS'ye katılan milyonlarca üniversite adayının gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. Sonuçların Temmuz ayı içerisinde açıklanacağı belirlenmişti. Peki, YKS sonuçları bayramdan önce açıklanır mı?

YKS SONUÇLARI açıklandı mı, erken açıklanır mı 2022 YKS sonuçları için dikkat edilmesi gereken tarih...

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Erken açıklanır mı? Üniversite hayali kuran milyonlarca gencin gözü gelecek açıklamada. Sınav sonuçları bayramdan önce açıklanır mı? ÖSYM sınav takvimine göre 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz'da adaylara duyurulacak.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den sınav sonuçlarının 8 Temmuz'da açıklanacağına dair resmi bir açıklama gelmedi.

YKS sonuçları için ÖSYM sınav tarihini belirledi. ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sonuçlar 20 Temmuz 2022 tarihinde erişime açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.

Yazarlar