Bilinçaltını tatile yolla!

Birkaç bin lira verip bedenini lüks otellere tatile götürüpte bilinçaltını hala çalışma masasında bırakacak ve bu yüzden tatilden yorgun argın dönecek tatilzedeler sözüm size, lütfen beni daha dikkatli dinleyin. Biraz sonra anlatacaklarımla tatil zevkiniz gerçek bir “keyfe” dönüşecek.

Önümüz yaz, tatil bedenimizi ve ruhumuzu dinlendirmek, tüm yılın yorgunluğunu havuzun klorlu suyunda eritip gitmek için mükemmel bir çözüm. Tüm sene çalışan beden ve zihin o birkaç günde tazelenir, dinlenir ve yeni bir zorlu yıla hazır hale gelir. Peki tatil sadece beden veya ruh içinmi gereklidir? Elbette hayır, sizden tatil isteyen öyle bir “organ” vardır ki onu hep unutuyor her zaman görmezden geliyoruz. Bizim sadık hizmetkarımız “ Bilinçaltı”

Haberin Devamı

Bilinçaltı bedenimizi yöneten ona istediklerini harfiyen uygulatan bir bilgisayar yazılımı gibi çalışır. 5 yaşına kadar oluşturduğunuz bu gizli “eşik” , elindeki bilgilerle sizin farkında olmadan yaptığınız herşeyi her duyguyu yönetir, irdeler yeni şeyler yaratır ve bunu sınırsız hafızasına kaydeder. Üstelik bunu siz uyurken dahi uyanık kalarak devam ettirir. Bilinçaltınızın 24 saat aktif olduğu düşünülürse tatile en çok ihtiyaç duyan “organ” odur. Organdır diyorum çünkü onu metalaştırmadan maddeleştirmeden sorunlarını ciddiye alacağımızı düşünmüyorum.

Bilinçaltı beynimizin bir parçasıdır. Bizim istemsiz yada bilinçsiz olarak yaptığımız görev hareket yada tepkileri yönlendiren bir merkezdir. Vucut fonksiyonlarımızı yöneten gece uyurken bile bu görevi aralıksız sürdüren, 5 duyumuzla algıladığımız yada gördüğümüz tüm bilgi ve görüntüleri ayırmaksızın depolayan bir devasa yönetim planıdır. Hiçbir şeyi savsaklamaz ve görevi gereği kaydeder. 24 saat görev halindedir ve durmaksızın bu görevi devam ettirir. Uzun süreli hafızaya sahiptir ve alışkanlıklarımızın kontrol edildiği ve gerektiğinde korunduğu bölgede burasıdır. Herşeyi kesintisiz ve süzgeçten geçirmeden yapar. Görevi budur ve görevi gereği plan dahilindeki herşeyi herhangi bir düşünce süzgecinden geçirmeden yapabilir. Sahip olduğumuz alışkanlıkları hafızasına kaydeder, yeni bir alışkanlık sahibi olmamızı programlar ve bu alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyi düşündüğümüzdede kendi bilincine karşı korumaya alır. Bizi, biz farkında bile olmadan yöneten ne kadarda mucizevi bir organ değil mi?

Haberin Devamı

İşte bu yüzden tatilde bedenimizi dinlendirdiğimiz kadar bilinçaltımızı da dinlendirmek, başka bir deyişle tatile onuda ortak etmek en iyi yoldur. Peki bunu nasıl yaparız?

Bilinçaltı söylenen her emri istisnasız ve yargılamadan uygulayan bir yöneticidir. Yani siz bilinçaltınıza stresssiz bir tatil yada tamamen rahatlamaya yönelik telkin mesajları verirseniz bilinçaltı bu mesajları emir olarak algılar ve sorgulamadan uygular. Tatilde nasıl eğleneceğinizi düşünürken birde bakarsınızki bilinçaltınız sayesinde vur patlasın çal oynasın günler geçip gider, peki bu mesajları nasıl verebilirsiniz?

Bilinçaltını istediğiniz gibi programlamak için birkaç bilgiyasar yazılımı var. Bunlar bilincinizin algılayamadığı ama bilinçaltınızın hemen anladığı mesajları istenilen formatta beyne yükleyen bilgisayar yazılımları “Subliminal mesaj” dediğimiz bu kavramı kısaca açıklayalım.

Haberin Devamı

Subliminal mesaj kelime itibariyle başka bir objenin içine gömülü bir işaret yada mesaj olarak adlandırılabilir. Yani anlayacağınız gibi insanın ilk algılama durumunda gizli kalarak bilincin değilde bilinçaltının algılaması üzerine tasarlanmıştır. İnsan gözünün yada kulağının algılayamadığı şeyler aslında bilinçaltı algılar ve hemen deposuna aktarır ve daha sonra kullanılmak üzere saklar. Siz ilk bakışta anlayamazsınız ama bilinçaltı algılar ve hemen kullanılmak üzere saklar. İşte bu sisteme subliminal mesaj sistemi denir. Bunu size basitçe yapabilecek bazı bilgisayar programları mevcut. Bunlardan biride “Subliminal V.Pro” denen yazılım. Subliminal V.Pro amacı bilinçaltına görsel olarak istediğimiz komutları yüklemek. Kullanımı son derece basit . Çalıştırdığınız zaman istediğiniz komutları programda seçiyorsunuz ve programı çalıştırıyorsunuz. Bu kadar kolay. Gerisini program hallediyor. Siz bilgisayarda tatilde film izleyip oyun oynuyorken program arka planda çalışıyor ve istediğiniz mesajları bilinçaltınıza işliyor.

Diğer bir programda istediğiniz müzik dosyaları içerisine kulağınızın yani bilincinizin algılayamadığı ama bilinçaltınızın hemen kaptığı istenilen mesajları gömmek amacıyla kullanılan “Subliminal Recording system” . Siz bir yandan sevdiğiniz bir müzik dosyasını dinliyorken arka planda bilinçaltınız ona sunulan her mesajı harfiyen kaydediyor. Bu sigarayı bırakmaktan tutunda stress yönetimine kadar herşey olabilir.

Böylece siz havuz başında güneşlenirken dinlediğiniz müzik bilinçaltınızı geleceğe hazırlıyor ve yepyeni bir yıla hazır hale getiriyor. Böylece sadece bedeniniz değil tüm benliğinizle tatil yapmış oluyorsunuz. Yani tatil dönüşü sendromu, işe başlama ve kendini hazır hissetmeme düşüncelerini yerini her türlü zorluğa hazır dipdiri bir zihne ve duygu bütünlüğüne bırakıyor. (Bu programın nasıl kullanıldığıyla ilgili ayrıntılı bir çalışmayı önümüzdeki yazılarımda vereceğim.)

O zaman ne yapıyoruz, bedenimize oda ayırtırken bilinçaltımızıda yaza hazırlıyoruz.

Hadi o zaman iyi eğlenceler.

SERKAN ERTEM

Yazar & Yaşam Koçu

www.serkanertem.com