Gündem Bilmeyenler için görünmez mürekkep !

Bilmeyenler için görünmez mürekkep !

22.04.2018 - 14:44 | Son Güncellenme:

Yazının bulunmasından itibaren belki de en çok sorun yaşanan mesele kayıt altına alınan bilgilerin istenmeyen şahışlar tarafından ele geçirilmesinin önüne geçmek olmuştur. Hemen hiç kimse üzerinde saatlerce emek harcadığı ve bir yere kaydettiği bilgilerinin istemediği taraflarca elde edilmesini ve kullanılmasını istemeyecektir. Bu yazıda kayıt altına alınmak istenen her türlü şeyin güvenliğini sağlayabilecek bir yöntem olarak görünmez mürekkebin nasıl hazırlanabileceği anlatılmıştır.

Bilmeyenler için görünmez mürekkep

Görünmez mürekkebin bulunuş tarihi, yazının tarihinin binlece yıl öncesine dayanması gibi çok çok eskiye dayanmaktadır. Ancak tam bir tarihten söz etmek mümkün değildir.

Haberin Devamı

Görünmez mürekkebi etkili bir şekilde elde edebilmek için yapılması gereken ilk adım bir kahve fincanı su hazırlamaktır.

Bir çay kaşığı sodyum bikarbonat, elde bulunmaması hâlinde kabartma tozu, fincandaki suya ekledikten sonra karıştırılmalıdır. Görünmez mürekkep için bir pamuk uçlu kulak temizleme çubuğu alınmalı ve karışıma batırılarak çubuğun üzerindeki pamuğun karışımdan bol miktarda emmesi sağlanmalıdır.

Görünmez mürekkeple yazabilmek için kulak çubuğundaki pamuğun sıvıyı iyice emdiğinden emin olmak gerekmektedir. Çünkü çubuk bir dolma kalem görevi görecektir.

Çubuk bir kalemmiş gibi kullanılarak iletilmek istenen mesaj görünmez bir şekilde kâğıda yazılmalı, ardından da kâğıt yazının iyice oturması için kurumaya bırakılmalıdır.

Haberin Devamı

Bütün bu işlemlerin sonun da Görünmez mürekkep kullanılarak yapılmış mesaj gizleme işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Görünmez mürekkebin hazırlanması için gereken malzeme listesi şu şekildedir:

1-) Çay kaşığı

2-) Sodyum bikarbonat ya da kabartma tozu

3-) Bir miktar su

4-) Beyaz dosya lkâğıdı

5-) Kulak temizleme çubuğu

Görünmez mürekkeple bilgilerin gizlenmesinden sonra gelen işlem ise o bilgilerin tekrar okunur hâle getirilmesi işlemidir.

Görünmez mürekkebin etkisini yitirmesi ve yazıların okunur hâle gelebilmesi için üzerine yazılan kâğıda bir sulu boya fırçası yardımıyla belirli bir miktar üzüm suyu sürülmeli ve yazı görünür hâle gelene kadar beklenmelidir.

Görünmez mürekkebin görünrlük kazanma olayı asit ve alkali metaller ile alakalı kimyasal reaksiyonlar sonucu olduğundan dolayı çok hızlı gerçekleşmemektedir. Bu sebeple görünmez mürekkep görünür hâle gelene kadar bir miktar zaman geçebilmektedir.

Görünmez mürekkebin görünür hâle gelmesi için gerekli malzeme listesi ise:

1-)Sulu boya fırçası

2-)Bir miktar üzüm suyu şeklindedir.