Gündem BİLSEM yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2018 BİLSEM sonuçları

BİLSEM yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2018 BİLSEM sonuçları

22.06.2018 - 11:39 | Son Güncellenme:

BİLSEM yerleştirme sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığıb tarafından yapılan açıklamada BİLSEM yerleştirme sonuçlarının ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi adaylarla paylaşıldı. Peki BİLSEM yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

BİLSEM yerleştirme sonuçları açıklandı mı 2018 BİLSEM sonuçları

BİLSEM yerleştirme sonuçlarının 20 Haziran tarihinde adaylara duyurulması bekleniyordu! Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile BİLSEM yerleştirme sonuçlarının ileri bir tarihe ertelendiği bilgisini adaylarla paylaştı. Daha iyi eğitim alabilmek için öğrencilerin katılım gösterdiği BİLSEM yerleştirme sonuçlarının 13 Temmuz tarihinde açıklanacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

BİLSEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta! Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. 16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

21 Haziran itibariyle açıklanması beklenen BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

Haberin Devamı

BİREYSEL DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILACAK

1.Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21-27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

5. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.