Gündem Bingöl'de şehit edilen 33 asker anıldı

Bingöl'de şehit edilen 33 asker anıldı

24.05.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından 25 yıl önce  şehit edilen 33 asker törenle anıldı.

Bingölde şehit edilen 33 asker anıldı

Bingöl-Elazığ karayolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde 24 Mayıs 1993'te teröristlerce şehit edilen 33 eri anmak için Anıttepe'de program yapıldı.

Haberin Devamı

Vali Ali Mantı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan ve millet görevini yapmak için azimle çalışan 33 askerin hainler tarafından şehit edildiğini anımsattı.

Aradan 25 yıl geçmesine rağmen şehitlerin acısının yüreklerde taze olduğunu vurgulayan Mantı, şöyle konuştu:

"Bu şehitlerimiz, vatan, din, millet ve bayrak için canlarını feda ettiler. Onlar İnşallah şehitlik mertebesinde rabbimizle beraberler. İnşallah ülkemiz ve milletimiz kutsal değerleri uğruna her zaman topyekun olarak canını vermeye hazırdır. Ülkemize ezelden ebede kadar hizmet etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Saldırı sırasında o dönem Bingöl'de özel harekat polisi olarak görev yapan emekli polis Yüksel Yerlikaya, olayın acısını unutamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Teröristlerin yol kestiği bilgisinin ardından operasyon için yola çıktıklarını dile getiren Yerlikaya, şöyle dedi:

"Sonrasında 64 askerin kaçırıldığını duyduk. Arama tarama faaliyetleri için dağlara çıktık. Ertesi gün, askerlerin şehit edildiği bilgisi geldi. Araziye gittik 33 şehidimizin cenazesine ulaştık. Sonrasında operasyonlara devam ettik. Kaçırılan 64 askerimizden 33'ünü şehit ettikleri için sağ kalan askerlerimizin kurtarılması için mücadele verdik. Bu askerlerimizi de kurtardık, intikamlarını da aldık. 25 yıl sonra buraya gelmek istedim."

Törene, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş da katıldı.