Bir Erkeği Erkek Olmaktan Utandıran Durum: Tecavüz

Haberin Devamı

Tecavüz sadece gelişmemiş toplumların sorunu değil... Aslında topyekün bir erkeklik sorunu...

Tecavüz bugün dünya genelinde gelişmiş ülkelerde halı altına süpürülmeyip adli bir vaka olarak incelenirken, gelişmekte olan ve eğitim seviyesi düşük, kadına değer verilmeyen ülkelerde ise rahatça gizlenebiliyor. Aradaki tek fark bu...

Tecavüze giden yolu açan birçok medyatik, eğitimsel, kalıtsal hatta örfsel düşünceler yatabiliyor. Türkiye'de her 2 senede bir tecavüzü konuşuyor ve tartışıyoruz. Ama her zaman ki gibi ülkemizde tecavüz olduktan sonra tartışıyoruz. Yok mu bunun "Minority Report" cinsinden bir hali diyor insan. Tecavüz vakası gerçekleşmeden adalet yerini bulsa diyor insan. Tabii ki psikolojik olarak kendini belli eden vakalar var, fakat birçoğu gizli.

Laflarımızın arasında bile bir futbol takımı diğer futbol takımına 5 gol attığında girebilen, hatta sempatik bir küfür gibi edilebilen bir durum haline gelmiş vaziyette.

Ne zaman erkekler tecavüzü ve pedofiliyi konuşur o zaman aslında bu sorunlar ortadan kalkar. Pedofili ve tecavüz suçlarını önceden anlamamıza yarayacak bazı eğitimlerin alınması, cinsellik eğitimlerinin okullarda düzgün şekilde verilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ise her türlü projeye açık olması gerekiyor.

Ne zaman ki bugün "senin bir yakınına, kız kardeşine olsa" gibi kelimeler söylenirken ortalığı yakan delikanlılar tecavüzü konuşur ve bu olaya karşı ayaklanırlar işte o zaman bu toplum düzelmeye başlar...

Lütfen biraz erkek, hatta adam olun adam!

https://www.facebook.com/alpturkalphaber/