Siyaset ‘Bir etik sorun olduğu ortada’

‘Bir etik sorun olduğu ortada’

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP’den bazı isimlerin DSP’ye katılmasını eleştiren Öztrak, “DSP ile bizim bir sorunumuz olmaz. Ama bizden aday olamadıkları için DSP’ye geçen arkadaşlarımızla ilgili bir etik sorun olduğu ortadadır” dedi.

‘Bir etik sorun olduğu ortada’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak dün CHP MYK toplantısı devam ederken açıklama yaptı. Öztrak, ekonomiye ilişkin önemli verilerin açıklandığını belirterek, “Ocak ayında konut satışları yüzde 25 düşmüş. Sanayi üretimi yüzde 10 daralmış. İşsiz sayısı 4 milyona dayanmış. Bu rakama, iş aramaktan vazgeçenleri ilave ederseniz sayı 7.5 milyonu buluyor. Bu rakamlar da makyajlı. Bu konuyla ilgili TBMM’ye bir araştırma önergesi vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu’na tebrik

Öztrak, iktidarın tanzim satış uygulamasını eleştirirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarını övdü. Öztrak, “Çavuşoğlu’nu tebrik ediyorum. İktidar kanadından aklı başında tek açıklama ondan geldi. Çiftçinin girdi maliyetini düşürmek için ilaçta ve gübrede de tanzime gidebileceklerini söylemiş. Saraydaki kibir abidesine bir tavsiyemiz var. 31 Mart’ta tadacağı ağır seçim yenilgisinden sonra yapmak zorunda kalacağı kabine değişikliğinde, tarım bakanı ile dışişleri bakanının yerlerini değiştirsin” ifadelerini kullandı.

Öztrak, CHP’den aday gösterilmeyen bazı isimlerin DSP’ye katılması konusunda da “DSP ile bizim herhangi bir sorunumuz, problemimiz olmaz. Ama bizden aday olamadıkları için DSP’ye geçip aday olan arkadaşlarımızla ilgili bir etik sorun olduğu ayan beyan ortadadır. Bunu yapan arkadaşlarımızın, Allah muhafaza belediye başkanı seçilirlerse bize ne yaparlar diye milletimizin böyle bir görüşü olduğunu ben duyuyorum. Yani partisini bu kadar kolay terk eden vatandaşı da ortada bırakır diye bir görüşü var milletimizin” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘2015 taktiği’

Öztrak, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, CHP’den Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın kendilerine ittifak teklifi ile gelmediği “CHP’den istifa edip DSP’ye gelmeye çalışan arkadaşları kabul etmeyin” ricasıyla geldiği açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi: “İş birliği çağrısının götürüldüğünü biliyorum. Eğer ortada bir iş birliği talebi yoksa her iki genel başkan yardımcımızın da bizden ayrılanları aday yapmayın talebini götürmelerinin bir anlamı yok. Demek ki meramlarını tam olarak anlatamamışlar diye düşünülebilir. Ama zannetmiyorum iki arkadaşımızın da meramlarını anlatabilme kabiliyeti en üst seviyededir.”

Öztrak, “Sarayın kibir abidesi ve onun bekçisi üç belediye kaybetmemek için herkesi terörist yaftası yapıştırıyor. Şimdi 2015 Kasım seçimlerine giderken uyguladıkları taktikleri uygulamaya çalışılıyorlar” dedi.