Siyaset 'Bir gece ansızın vurabiliriz'

'Bir gece ansızın vurabiliriz'

23.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. ‘Acaba birileri izin verir mi?’ Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız” dedi.

Bir gece ansızın vurabiliriz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” söylemini daha da sertleştirerek, “Bir gece ansızın vurabiliriz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan dün partisinin İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi’nde düzenlediği 2023 Gençlik Şurası’na katıldı. ABD’yi sert dille eleştiren Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Tıpkı bir asır önce olduğu gibi bir kez daha yedi düvelin ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerine geldiği bir dönemde, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyerek, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan gençlerimizi selamlıyorum. Bu vatan topraklarımızı, kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye üzerine, hep beraber bizler de Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Bestler Deresi’nde, Kandil’de F-16 olur, oraya doğru gideriz. Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar.”

Haberin Devamı

Başkanlara mesaj

Erdoğan gençlere öğütlerde bulunurken şunları söyledi: “Siz siz olun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elma’mız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz. Bizler bu yola, koltuk, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık. Biz yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevi sizler devralacaksınız. Sizler kendinize bir takım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek istediği fırsat kapısının aralanmasıdır.”

Devam eden kongrelerde yeni görev alanların önemli bir kısmının gençlik kollarından yetiştiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Aynı durum yarın belediye başkanlığı seçiminde, milletvekili seçiminde de olacaktır. İnşallah dinamik gençler daha yüksek irtifada bakacaksınız ki Cumhurbaşkanlığı makamında da sizlerden birisi olacaktır. Bu can, bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim. Türkiye olarak, hep nüfusumuzdaki genç oranının yüksekliğiyle övünen bir ülkeyiz. Her alanda ve elbette ekonomide güçlü ve etkili olmanın yolu, güçlü ve etkili gençlere sahip olmaktan geçiyor.”

Haberin Devamı

Son 10 yılda yaklaşık 6.5 milyon kişiye istihdam sağlandığını anlatan Erdoğan, “Bizim ölçümüz başkalarının nerede olduğu değil kendi gençlerimizin istihdam oranlarını mümkün olan en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Sizlere de bazı görevler düşüyor. Mesela girişimcilik. Girişimcilik genç olmanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Gençlerimizden beklentimiz memur olmakla değil, girişimci olmakla ilgilenmeleridir. Batılı bir yazarın söylediği bir söz var, kulağınıza küpe olsun; ‘Hep denedin hep yenildin, olsun. Gene dene, gene yenil, daha iyi yenil.’ Bize denemekten hiç bıkmayan ve nihayetinde Allah’ın izni ile tuttuğunu koparan bir gençlik lazım, o gençliği de karşımda görüyorum.

Gençlere 2023 çağrısı

Erdoğan, Türkiye olarak 2023’ü iyi bir şekilde değerlendirmek gerektiğini belirterek, “Bu amaçla Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun koordinasyonunda 2023 kutlamaları için ciddi bir hazırlık yürütüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamaların, nereden geldiğimizin, nerede bulunduğumuzun ve nereye gittiğimizin derli toplu bir muhasebesine de imkan vereceğine inanıyorum. Sizlerin 2023 kutlama etkinliklerine sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Osmanlıca öğrenin’

Dil öğrenmenin önemine dikkat çeken Erdoğan tüm gençlerden en az bir yabancı dil öğrenmelerini istedi. Erdoğan şöyle devam etti: Bundan kastım da sadece İngilizce değildir. Mutlaka en az ikinci bir dili öğrenin. Osmanlı döneminde bir akıncının, bir elçinin en az 6-7 dili iyi derecede bildiği anlatılır. Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine sahip çıkmak kaydıyla diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını önemsiyorum. Bunun yanında Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu sergileyebilmeleri çok zordur. Büyük filozof Platon’un akademisinin kapısında ne yazıyor; ‘Matematik bilmeyen giremez’. Eğer kârdan zarardan, toplama ve çıkarmadan anlamazsanız işinizi yürütemezsiniz. Gençler sesiniz çıkmadı hayırdır? Yanlış mı söyledim? Osmanlı’da yöneticilerin aynı zamanda iyi birer matematikçi olduğunu hatırlatmak isterim.”

Bir gece ansızın vurabiliriz

Haberin Devamı

Hamdu Sena’yı davet etti

Rize’nin İkizdere ilçesinde, yeni doğum yapan keçiyi sırtına aldığı fotoğrafın sosyal medyada yayılmasıyla gündeme gelen 11 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankaraya davet edildi.

Davet mektubu Rize Valiliği yetkililerince Hamdu Sena Bilgin’in babası Atilla Bilgin’e ulaştırıldı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi’nde kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde ‘Koltuklar kirlenmesin’ diye ayakta yolculuk eden maden işçileri de Erdoğan tarafından resepsiyona davet edildi.

Bir gece ansızın vurabiliriz

Yazarlar