Gündem Bir go-kart faciası daha

Bir go-kart faciası daha

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da go-kart aracının lastiğine saçları dolanan Türkmenistanlı öğrenci ağır yaralandı. Genç kızın saç derisinin yüzüldüğü bildirildi.

Bir go-kart  faciası daha

Samsun İlkadım’da önceki akşam Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) biyoloji bölümü öğrencisi, Türkmenistan uyruklu Nurjemal Annalyyev (22) arkadaşlarıyla birlikte Batıpark’ta bulunan go-kart pistine gitti. Pistte yarışan genç kızın saçları go-kart aracının arka sağ lastiğine dolandı. Annalyyev, kurtulmak için başını hızla yukarı kaldırdığı sırada saçları koptu ve saç derisi yüzüldü. Olay yerine gelen sağlık görevlisinin yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan ve hayati tehlikesi bulunan genç kız ameliyata alındı. Go-kart pistinde inceleme yapan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, genç kızın hayati tehlikesinin sürdüğünü belirterek, “Go-karta bindiği esnada saçları aracın tekerine dolanmış ve saç derisinde büyük bir yara oluşmuştur. Doç. Dr. Çağlayan Yağmur nezaretindeki ekip tarafından ameliyata alınan genç kızın saç derisindeki yara dikilerek onarılmıştır. Geldiğinde genel durumu kötü olan hastamız bir müddet solunum cihazına bağlı olarak izlenmiş, durumunun stabilleşmesi üzerine cihazdan çıkartılmıştır ve şu anda yoğun bakım ünitesinde takiptedir. Durumunun ciddiyeti devam etmektedir. Sakarya’da okuyan bir kardeşi var. Ailesinin ise olaydan haberi yok” dedi.

Bir go-kart  faciası daha
Pist kapatıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anakent Turizm tarafından işletilen pistin geçici olarak hizmete kapatıldığı belirtildi. Samsun Belediye Başkanı Zihni Şahin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Nurjemal Annalyyeva isimli öğrencimiz go-kart pistimizde sürüş sırasında hepimizi derinden üzen bir kaza geçirmiştir. Anakent genel müdürümüz Sayın Erdal Baş, öğrenci kızımızın her türlü işlemi ile ilgilenmektedir. Maddi ve manevi olarak kendisinin yanındayız.”

Haberin Devamı

İkinci kez bindiğinde olmuş

Go-kart pistinde inceleme yapan polis, Nurjemal Annalyyev’in kafasında bone ve kaskının takılı olduğunu, 6 dakikalık ilk etabın ardından araçtan indiğini, tekrar bindikten sonra olayın gerçekleştiğini tespit etti.

İlk kaza değil

Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği go-kart pistlerinde daha önce de benzer kazalar yaşandı. İstanbul Sarıyer’de 7 Nisan 2018’de lise öğrencisi Havvanur Yalçın, bindiği go-kart aracında boynundaki fuların aracın tekerine dolanmasıyla ağır yaralanmıştı. Rize’de geçen yıl bindiği go-kart aracında boynundaki şal lastiğe takılan hemşire Tuğba Cevahir (21) ölümden dönmüştü. Sakarya’da 2013’de üniversiteli Tuğba Erdoğan, boynundaki atkının go-kart aracının motoruna dolanması sonucu başının kopmasıyla hayatını kaybetmişti. ? HAKAN AKGÜN Samsun DHA

Bir go-kart  faciası daha