Siyaset Bir gün bile gecikmeye tahammül kalmadı

Bir gün bile gecikmeye tahammül kalmadı

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin, Fırat’ın doğusundaki terör bataklığına müdahalede yeterince zaman kaybettiğini, artık tek bir günlük gecikmeye dahi tahammül kalmadığını belirten Erdoğan, ABD’ye seslendi: Temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç’e de gireceğiz.

Bir gün bile gecikmeye tahammül kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG terör örgütüne yönelik silah yardımları üzerinden ABD’ye yüklendi. Erdoğan, “Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç’e de gireceğiz. Açık konuşuyorum. Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonrası için tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur” dedi.

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine değinirken de Suudi Veliaht Prensi Selman ve ekibinin sorumluluğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen “İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı” açılış törenindeki konuşmasına şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye ve Ankara’daki tren kazasında ölen dokuz vatandaşa Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Erdoğan, konuşmasının devamında şu mesajları verdi:

GERİSİ GELECEK: Fırat’ın doğusunda dün (önceki) akşam itibariyle Irak’ta operasyonlar yaptık. Ve sürekli sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar’da ve Mahmur’un etekleri Karacak’ta atılan adımlara karşı operasyonumuzu yaptık. Bunun gerisi gelecektir. Çünkü oradan bize bir tehdit varsa ki var; bu tehdidin cevabı da anında verilecektir. Bu terör örgütlerini ya yok edecekler, onlar etmiyorsa biz yok edeceğiz... Suriye’nin kuzeyine, malum Amerika’nın 22 üssü var, silah gönderiliyor, araç gereç gönderiliyor. Buradaki PKK, PYD, YPG bunlara geliyor. “Cambaza bak cambaza’ oyunu haline getirdikleri Münbiç hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya, kararlılığımızı bozmaya çalışıyorlar.

ÇOK ZAMAN KAYBETTİK: Münbiç yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen o terör örgütlerine vermiş durumdalar. ‘Onlardan orayı boşaltacağız’ dediler. Göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç’e de gireceğiz. Açık konuşuyorum. Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonrası için tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur... Afrin operasyonunda sahada karşılaştığımız manzara istihbarattan gelen raporlarla tescillidir. Bu veriler bize Fırat’ın doğusunda neler yapıldığını, şayet harekete geçmezsek ileride karşımıza ne çıkacağını göstermeye yeterlidir. Biz Suriye’de attığımız adımlarla, sadece kendi ülkemizin güvenliğini sağlamakla kalmıyoruz. Hiçbir mezhep fanatizmi bu gerçeğin üzerini örtemez.