Gündem Bir insanlık projesi 'Limon Çiçeği'

Bir insanlık projesi 'Limon Çiçeği'

24.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdemli Belediyesi tarafından kurulan ve ‘bir insanlık projesi’ olarak yola çıkan Limon Çiçeği projesi kapsamında ilçede vatandaşların her türlü dertlerine derman olunuyor. Başkan Mükerrem Tollu, “Nerede insan orada Erdemli Belediyesi” ilkesine sadık kalarak hizmet ettiklerini söyledi.

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

Mersin’in Erdemli ilçesinin her noktasında, insanın olduğu her yerde hizmet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, nerede insan orada Erdemli Belediyesi ilkesine sadık kalarak hizmet ettiklerini vurguladı. Başkan Tollu, ilçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Erdemli’de hayata geçirilen ve vatandaşlar tarafından da övgü ile bahsedilen Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği projesine bağlı ekipler, kentin her noktasında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyor. Kış aylarında ihtiyaç sahibi ailelere soba ve gıda yardımında bulunan ekiplerin bir taraftan da ihtiyaç sahibi aileleri tespit çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Ayrıca yine ihtiyaç sahibi vatandaşların ev ve tıraş gibi kişisel temizlik ihtiyaçlarını da karşılayan Limon Çiçeği ekiplerinin başarısı ilçe dışına taşmış durumda. Erdemli’nin her noktasında, insanın olduğu her yerde hizmet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, nerede insan orada Erdemli Belediyesi ilkesine sadık kalarak hizmet ettiklerini vurguladı. Limon Çiçeği projesinin de bu hizmetlerden bir tanesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Tollu, Limon Çiçeği’ni bir insanlık projesi olarak hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

‘İnsana dokunuyoruz’

Büyükşehir yasasıyla genişleyen sınırlardan sonra çok daha fazla hizmet ettiklerini ve bu anlamda daha güçlü çalıştıklarını kaydeden Başkan Tollu, “İnsanın olduğu her yere gidiyoruz, hizmet ediyoruz ve insanımızı mutlu ediyoruz. Limon Çiçeği ekiplerimiz şehrin dört bir yanında devletin hizmetini vatandaşa yansıtıyor. Engelli, yaşlı, ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın emrinde, onlara hizmet ediyoruz. Evlerini temizliyoruz, saç ve sakal tıraşı gibi kişisel bakımlarını yapıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onların engelsiz taksi uygulamamız ile günlük işlerini yerine getiriyoruz. Kısacası onları mutlu ediyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bu proje içimize sinen en büyük projelerimizden birisidir. O yüzden ‘bir insanlık projesi’ diyoruz. İnsana dokunuyoruz. İlkemiz; ‘milleti yaşat ki; devlet yaşasın’ ilkesidir” dedi.

‘Askıda ekmek var’

Sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını gösterdiklerini belirten Başkan Mükerrem Tollu, Erdemli’de belediyenin fırıncıların ve vatandaşların desteğiyle, ihtiyaç sahipleri için ‘Askıda Ekmek Var’ projesi hayata geçirdiklerini belirtti. Erdemli’de fırın ve bakkalların önüne proje kapsamında askı konulduğunu anlatan Tollu, “Durumu iyi vatandaşların askıya koydukları ekmeklerin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması sağlanıyor. Projemiz sayesinde aç vatandaşımız kalmayacak ve tüm hayırseverlerimiz destek verecektir” dedi. Tüm hayırseverleri ihtiyaç sahipleri için ‘bir ekmekte sen koy’ sloganıyla yardımda bulunmaya çağıran Başkan Tollu, “Şayet bu kentte aç insan uyuyorsa bunun vebali gerçekten bizdedir. Bu projemiz sayesinde Erdemli’de aç-açıkta kimse kalmayacak. Kalmaması için ciddi bir gayretin içinde olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

Erdemli’nin ilk kültür merkezi

Erdemli’de sosyal yaşamıda es geçmediklerini belirten Belediye Başkanı Tollu, 2017 yılında Erdemli’ye kazandırdıkları kültür merkezinin modern, çağdaş tasarımı ve sahnesiyle Erdemli’de yaşayanları bir araya getiren bir kültürel buluşma merkezi olduğunu söyledi. Başkan Tollu, kültür merkezi içerisinde sinema salonları, spor salonu, konferans salonu, hamam ve sauna gibi birçok sosyal donatı alanının bulunduğunu belirterek, “Tiyatro, toplantı, konferans, sinema, sergi, spor salonları gibi insanların aradıkları birçok özelliğin bir arada olacağı kültür merkezimizde hamam, sauna, turizm ofisi, yörük müzesi, dijital kütüphane, okuma ödev evi, restoran, kafeterya gibi bölümler de yer alıyor. Her kesimden her insan burada kendisine bir yer bulabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal hayata katkı

Erdemli’deki hızlı değişim ve gelişime ayak uydurmak adına dünyadaki ihtiyaçları da Erdemli’ye taşıma gayreti içinde olduklarına işaret eden Tollu, kentte düne kadar kültürel ve sanatsal faaliyetleri icra edecek mekânların olmadığına değinerek, kente kültür merkezi kazandırıp bu manada ilk adımı attıklarını söyledi. Erdemli’de gerçekleşecek kongre ve büyük toplantılarda eksikliğin ortaya çıktığını ve bu yönde projelere önem verdiklerini belirten Başkan Tollu, kendi dönemlerinde hayata geçirilen kültür merkezi ile kentin sosyo-ekonomik yapısına da büyük katkı sağladıklarını anımsattı. Kongre Merkezi’yle birlikte kentte çok büyük kongreler düzenlenebileceğini ve bu durumda kentin gelişimine büyük bir katkısı olacağını söyleyen Başkan Tollu, 1.300 metre karelik bir alanda kongre merkezi dizayn edip bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Gençlerimizin her türlü toplumsal etkinliklerinde kullanabileceği aynı zamanda açık bir sosyal tesis olarak yapımını tamamladığımız merkezimizi vatandaşlarımıza armağan ettik” dedi. Erdemli’nin kültür ve sanatta da marka bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğine işaret eden Tollu, ‘’Açtığımız ve etkin olarak gösteriler yaptığımız sanat kurslarımız sayesinde halkımız gönüllü olarak ilçenin hayatına katkı sunuyor. Şehir Tiyatrosu, Çağdaş Halk Dansları Topluluğu, Çocuk Korosu, Fotoğraf Kulübü, Hacivat-Karagöz Atölyesi, Sinema Atölyesi, Yazarlık Okulu, Resim Atölyesi, Çağdaş Türk Müziği Topluluğu kurslarımız yaptığımız kültürel ve sanatsal faaliyetlerle şehrimizi bu alanda daha ileriye taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Turizmde zirveye çıkacak

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

Erdemli denilince akla ilk gelen yerin Kızkalesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi’ni turizmin gözbebeği bir tatil cenneti haline dönüştürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Kızkalesi’ni ulusal ve uluslararası alanda tanıtıp, bölgenin potansiyelini öne çıkartmaya çalıştıklarını ve dünyaya tanıtmak için projeler geliştirdiklerini belirten Tollu, “İklimi, denizi ve doğasıyla öne çıkan Erdemli ve Kızkalesi, dünyanın en güzel yerlerinden biri. Kızkalesi’ni dünyaya tanıtmak için projeler geliştirip, önemli çalışmalar ortaya koyuyoruz. Kızkalesi tamamlanan sosyal tesisi, otopark ve pazaryeriyle bambaşka bir çehreye dönüştü. Kızkalesi’yle ilgili daha birçok proje hayata geçirilerek bu şirin mahallemizi turizmde zirveye ulaştıracağız” dedi. Öte yandan Erdemli’yi tanıtmak adına dev bir projeye imza attıklarına dikkat çeken Başkan Tollu, “Erdemli Belediyesi olarak 6 farklı dilde hazırladığımız ‘4 Seasons Erdemli’ projesi ile Erdemli’yi 2 milyar 673 milyon insana tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Erdemli’nin doğal güzelliklerini tarihi ve kültürel zenginliklerini ülke ve bölge turizminin yanında uluslararası düzeyde de adından söz ettirmek için turizm alanında da büyük ivme kazandıracak bir proje gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Sahil bandında nefes alıyorlar

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

Erdemli Belediyesi’nin yaptığı 3.5 kilometrelik sahil bandı projesi ile sahiller hem yeşile hem de kent merkezi vatandaşlarının nefes alacağı bir ortak alana kavuştu. Erdemli, 3.5 kilometrelik sahil düzenlemesi ve 40 bin kişilik Dr. Devlet Bahçeli Meydanı ve park düzenlemesi ile yemyeşil görünüme kavuşurken, kentin yaşlıları, gençleri ve çocukları için vazgeçilmez bir yer oldu. Sahil bandında, 24 saat dev Türk bayrağının dalgalandığı Atatürk büstü önünde sahilde oluşturulan Dr. Devlet Bahçeli Meydanı ise görenlerin beğenisini kazanıyor. Güçlü ışıklandırması ile gece ışıl ışıl olan sahil bandı Erdemlilerin uğrak yeri oldu. Sahil bandında; 40 bin kişilik Dr. Devlet Bahçeli Meydanı, yörük çadırları, eğlence merkezleri, açıkhava sinema, tiyatro alanı, spor alanları, yeşil alanlar, dinlence alanları, yürüyüş ve spor parkurları, doğal fotoğraf stüdyosu, park ve oyun alanları yer alıyor.

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

‘Sanatın başkenti’

Erdemli Belediyesi kent tarihinde ilk defa Şehir Tiyatrosu’nu kurarak Erdemli’yi sanatla buluşturdu. Amatör bir yapıda kurdukları şehir tiyatrosunun Erdemli’nin adını ulusal ve uluslararası alanda duyurduğunu belirten Başkan Mükerrem Tollu, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyledi. Erdemli’yi sanat şehri yapma konusunda son derece iddialı olduklarının altını çizen Başkan Tollu, şunları söyledi: “Kentin ilk şehir tiyatrosunu kurarak Erdemli’nin sanat özlemini dindirdik. Erdemli’yi sanatla buluşturduk. Şehir Tiyatromuzun sahneye koyduğu oyunlarla farkındalık oluşturduk. Erdemlimize tiyatroyu sevdirdik. Sanatsal ve kültürel etkinliklerle birlikte resim, Hacivat Karagöz, çocuk korosu, yazarlık okulu, çağdaş halk dansları gibi kurslar da açarak halkımıza bu hizmeti verdik. Farklı şehirlerde sahnelediğimiz oyunlarla ilçemizi başarıyla temsil ettik ve ödüllerle buluşturduk.”

Bir insanlık projesi Limon Çiçeği

Yörük kültürü ayakta tutuluyor

Hizmette sınırları aşan ve Yörük kültürünü ayakta tutan Erdemli Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez’ sözünden hareketle Yörük kültürünün ilelebet yaşayabilmesi için Erdemli’de Yörük Müzesi kurdu. Başkan Tollu yaptığı açıklamada, “Tarihimizi ve kültürümüzü unutturmamak için açtığımız Erdemli’nin ilk Yörük Müzesi hayırlı olsun” dedi.