Gündem Bir yılda 6 milyon liralık soygun yaptılar!

Bir yılda 6 milyon liralık soygun yaptılar!

18.10.2017 - 18:19 | Son Güncellenme:

İstanbul'da AVM'lerdeki kuyumcu dükkanları ile fabrikalardaki çelik kasaları soyarak bir yılda 6 milyon liralık soygun yapan bir gasp çetesine yönelik olarak yapılan operasyonda 11 çete üyesi yakalandı. Lideriyle birlikte çökertilen çetenin AVM'lerin kapanmasını bekledikten sonra harekete geçip özel güvenlik görevlilerini silahla etkisiz hale getirip kuyumcu dükkanlarını soyduğu ve son bir yılda 5 kuyumcudan 22 kilo altının yanı sıra, 11 ayrı fabrikanın çelik kasasından 2 milyon liranın üzerinde para çaldığı tespit edildi.

Bir yılda 6 milyon liralık soygun yaptılar

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Beyoğlu, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sarıyer İlçelerinde gece saatlerinde güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra alışveriş merkezlerindeki kuyumcuları soyan gasp çetesini yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şüphelileri tespit etmek için iş yerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan ekipler, yaptıkları çalışma sonucunda çete üyesi 11 kişinin kimliğini tespit etti. Şüphelilerin Küçükçekmece İlçesinde bulunduğunu belirleyen ekipler önceki gün 9 adrese yaptıkları operasyonla 11 çete üyesi şüpheliyi suç unsuru alet ve eşyalarla yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

İstanbul genelinde 16 ayrı gasp suçuna karıştığı ve toplamda 6 milyon TL tutarında para elde ettiği öğrenilen çetenin, çaldıkları arasında 22 kilogram altın, 2 milyon liranın üzerinde nakit para ile toplam değeri 1 milyon TL olan 7 adet saat olduğu öğrenildi. İfadelerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edilen çetenin yöntemini çözen polis, çetenin AVM'ler kapandıktan sonra harekete geçip ilk iş olarak lüks iki otomobil çaldığını, otomobillerden biriyle çetenin bir kaç üyesinin soygun için AVM'lere gittiği bir kaç üyesinin ise çalınan diğer araç içerisinde beklediğini tespit etti.

ARABA DEĞİŞTİRİP İZLERİNİ KAYBETTİRDİLER

İkinci aracın aktarma için bekletildiğini çözen ekipler, soyguna giden ekibin uygun bir camını kırarak girdiği AVM'nin içindeki güvenlik görevlisini silah tehdidiyle etkisiz hale getirip ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra rahat bir şekilde AVM içindeki kuyumcu dükkanlarına girerek altınları çaldığını tespit etti. Kuyumcu dükkanlarının AVM güvenliğine güvenerek altınları çelik kasa yerine satışa hazır şekilde dükkan içinde tutmaları çetenin işini kolaylaştırdığının belirlediği soruşturmada, altınları çalan çetenin ikinci planı devreye soktuğu ve ikinci çalınan araçla bekleyen çete üyesinin bulunduğu noktaya giderek burada araba değiştirip izlerini kaybettirdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmada, 5 AVM'deki kuyumcu dükkanlarından 22 kilo altın gasp ettiği belirlenen çetenin sadece kuyumcu soymadığı fabrika ve şirketlere girerek çelik kasaları soydukları da tespit edildi. AVM soygunları dışında 11 soygundan 1 milyon TL'nin üzerinde para gasp ettikleri belirlenen şebekenin bu soygunlardan birini de bir saatçi dükkanında gerçekleştirdiği ve her biri 150 bin TL civarında Franck Muller marka 6 saat çaldığı tespit edildi.

BASKINDA ELE GEÇİRİLDİ

Aylarca süren güvenlik kamerası incelemelerinde bazı çete üyelerinin yüz görüntülerine ulaşarak çeteyi çökerten polis, çete lideri O.T'nin de arasında bulunduğu çete üyelerinin adreslerini yaptığı baskınlarda ise 3 tabanca, bir lüks otomobil, 2 adet altın zincir, 1 adet bileklik, 1 adet saat, 3 adet kolye, 226 adet altın ve gümüş yüzük ile ziynet eşyaları, pırlantalar ve değerli taşlar ele geçirildi.

Haberin Devamı