Siyaset Bircan’ın vedası

Bircan’ın vedası

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Parti çalışması için gittiği Iğdır’da 30 Temmuz’da beyin kanaması geçiren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan (59), yaklaşık dört aydır süren yaşam mücadelesini dün sabah saatlerinde kaybetti.

Bircan’ın vedası

Ankara İbni Sina Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yaklaşık dört aydır tedavi gören Bircan (59), dün sabah saatlerinde vefat etti. Acı haberi Bircan’ın oğlu Eren Bircan sosyal medya hesabından “Dört aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan’ı kaybettik” ifadeleriyle duyurdu. Bircan’ın cenazesi bugün Edirne Selimiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Edirne Enez Hasköy’de toprağa verilecek.

Haberin Devamı

‘Başımız sağ olsun’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat haberi üzerine Twitter hesabından “Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim... Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı. Daha sonra hastaneye gelen Kılıçdaroğlu, Bircan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra uçakla Edirne’ye gönderilmek üzere Çankaya Belediyesi’ne ait araca konan cenazeyi dualarla uğurladı. Kılıçdaroğlu, “Bugün bizim acı bir günümüz. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdi. Aile büyük bir umutla bekliyordu ama sonunda hak tecelli etti. Allah rahmet eylesin” dedi.

CHP’li Muharrem İnce de hastaneye gelerek Bircan’ın ailesine başsağlığı diledi. İnce hastane çıkışı yaptığı açıklamada, “Bekledik, bir umut dedik, inşallah kurtulacak dedik. Başaramadı arkadaşımız. Hepimizin başı sağ olsun. İlkeli, duruşu olan, geri adım atmasını bilmeyen yürekli bir arkadaşımızı kaybettik” dedi.

Haberin Devamı

Üç dönemdir TBMM’de Edirne Milletvekili olarak görev yapan Bircan, evli ve iki çocuk babasıydı.