Siyaset Bircan, son yolculuğa uğurlandı

Bircan, son yolculuğa uğurlandı

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan (59), dün Edirne’de Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğa uğurlandı.

Bircan, son yolculuğa uğurlandı

Bircan için dün Edirne’deki Selimiye Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, milletvekilleri, belediye başkanları, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Erdin Bircan’ın eşi Bahriye, oğulları Erdem ve Eren Bircan ve çok sayıda kişi katıldı. Bahriye Bircan, cenazede gözyaşı dökerken, Yıldırım ile Kılıçdaroğlu, aileye taziyede bulundu.

Haberin Devamı

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Kılıçdaroğlu ile İnce, Erdin Bircan’ın tabutuna omuz verdi. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, camiden çıkarken, ayaküstü sohbet etti. Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. CHP’ye başsağlığı diliyorum. Milletvekilimizin son yolcuğunda cenazesine katılmak için bugün buradayız” dedi.

‘Şükran borçluyuz’

Kılıçdaroğlu ise Erdin Bircan’ın, parlamentonun çalışkan vekili olduğunu belirterek, “Kendisine her zaman şükran borçluyuz. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler ama sonuçta kader kaçınılmaz. Allah rahmet eylesin, vefat etti. Kendisine, ailesine, sevenlerine ve partimizin tüm camiasına başsağlığı diliyorum” diye konuştu. Muharrem İnce de Bircan’ın mücadele arkadaşı olduğunu dile getirerek, başsağlığı dileğinde bulundu. Bircan’ın cenazesi, doğum yeri olan Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Hasköy’e götürülerek, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi.