Gündem Bitcoin gerçek paranın yerini tutar mı?

Bitcoin gerçek paranın yerini tutar mı?

30.04.2018 - 20:19 | Son Güncellenme:

Bitcoin, dijital bir para birimidir. Günümüzde aktif olarak kullanılan kağıt paraların yerine geçip geçmeyeceği konusunda aktif tartışmalar sürmektedir. Bitcoin gerçekten ciddiye alınması gereken bir para birimi olsa da günümüzde aktif olarak kullanılan kâğıt paraların yerine geçmesinin uzak bir ihtimal olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bitcoin gerçek paranın yerini tutar mı

Bitcoin nasıl kullanılıyor?

Haberin Devamı

Bitcoin sahibi olmak için sanal bir cüzdana ihtiyacınız var. Sanal cüzdan oluşturmakta zihninizde canlandırdığınız gibi zor bir hadise kesinlikle değil. Bu sanal cüzdanı telefonunuzdan ve tabletinizden oluşturabileceğiniz gibi aynı zamanda ilgili web sitelerinden de temin edebilirsiniz. Sadece bir tane mi cüzdan sahibi olabilirsiniz? Cüzdan sahibi olma konusunda herhangi bir sınır bulunmuyor. Dilediğiniz kadar cüzdan sahibi olabilirsiniz. Üstelik cüzdan sahibi olmak adına sizin için önemli olan bilgileri vermenize gerek yok. Bu cüzdan ile para transferi yapabilir ve aynı zamanda internetten belirli sitelerden alışveriş yapabilirsiniz. Bitcoin transferleri için bir çeşit güvenlik önlemleri alınmıştır. Bitcoin anahtarlama sistemi birçok sorunun önüne geçerek sizlerin kolaylıkla para transferi yapmanızın önünü açıyor. Her işlem bitcoin ağına aktarılır ve ilgili blok zincirinde yerini mutlaka alır. Oldukça karmaşık bir işlem gibi görünse de aslında kullanımı bu kadar karmaşık değildir.

Haberin Devamı

Bitcoine güvenilebilir mi?

Bitcoin belirlenmiş bir takım sanal protokollere tabidir. Bu protokoller içerisinde yapacağınız her işlem kaydedilir ve şifrelenir. Bitcoin teknolojiyi iyi bir şekilde kullanarak oluşabilecek herhangi bir karışıklığı kolaylıkla çözebilecek bir algoritma şeklinde tasarlanmıştır. Bir bitcoinin iki kere harcanması kesinlikle mümkün değildir. Sanal para biriminizle işlem yapacağınız an, paranın daha önce birine gönderilip gönderilmediği gelişmiş algoritmalar sayesinde en ince ayrıntısına kadar kontrol edilir. Paranın bir kere kullanılacağı kesinleştikten sonra işlem yapmanızın önü açılır. Bu sistem kendini koruma odaklı olduğu kadar sahip olduğu insanları da sonuna kadar koruyan bir sistem bütünüdür. Bu sayede bireysel olarak bitcoin yaratıp satmak kesinlikle mümkün olan bir şey değildir. Bitcoin kullanmanın en büyük avantajı enflasyondur. Bitcoin üretimi sınırlıdır. Bu sebeple riskin oldukça az olduğunu söylemek yanlış olmaz.