Gündem Bitcoin nedir, Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nedir, Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

01.05.2018 - 13:36 | Son Güncellenme:

Bitcoin son zamanların en popüler kripto para birimidir. Buna ek olarak Bitcoin madenciliği yaparak kripto para üretenlerin sayısı da artmaya devam etmektedir. Bu yazımızda sizlere özellikle Bitcoin madenciliğinin nasıl yapıldığına dair önemli bilgiler sunuyor olacağız.

Bitcoin nedir, Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bitcoin nedir?

Haberin Devamı

Kripto para piyasasının en değerli ürünlerinden olan Bitcoin, sanal bir paradır. Bu birimin tüm dünya üzerinde satın alındığını söyleyebiliriz. Coinmarket uygulamasında ilk sırada bulunan Bitcoin, belirli dönemlerde yüksek çıkışlar göstererek yatırımcıların ilgisini çekmiştir.

Bitcoin madenciliği

Bitcoin üreterek para kazanmak isteyenlerin ilk tercihi Bitcoin madenciliği konusunda harekete geçmektir. Mining olarak da adlandırılan bu işlem son yılların en popüler işlemlerinden biri olmuştur. Elbette çalışma mantığı olarak çok farklıdır. Kripto para piyasası içerisinde yapılacak işlemleri onaylamak ve gerekli transferi sağlamak amacıyla başvuracağınız Mining işlemlerinde bilgisayarınız üzerinden işlem yapacaksınız. Bu uygulamada oldukça güçlü işlemcilere sahip olan bir bilgisayar kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Haberin Devamı

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği konusunda üç farklı seçenekle karşılaşabilirsiniz. Donanım ile mining yapmak, Cloud Mining ile madencilik yapmak ve en çok tercih edilen yöntem olan bilgisayar ile madencilik yapmaktır. Bilgisayar ile madencilik yapmadan önce Bitcoin kasma programı, Bitcoin üretme programı ve güçlü işletim sistemlerine sahip olmanız gerekiyor.

Bu konuda bir örnek verecek olursak; 0.01 BTC üretimi için 320 GHz değerinde bir işlemciye sahip olmalısınız. Bitcoin üretirken işlemcinizin oldukça yüksek değerlerde olması şart. Bu süreçte ne kadar kâr elde edebileceğinizi başlangıçta belirleyemezsiniz. Çünkü bilgisayarınızın işletim sistemi değerlerine göre üretim yapılacağı için biraz sabırlı olmanızda fayda var.

Gerekli olan programları kurduktan sonra ve bilgisayarınızı üretim için hazırladıktan sonra artık uzun bir süreç sizi bekliyor olacaktır. Bu işin ciddi bir yatırım tavsiyesi olmadığını da yatırımcılar sürekli olarak paylaşmaktadır. Daha eski zamanlarda yani bundan 3 ya da 5 yıl önce Bitcoin madenciliği yaparak ciddi kazançlar elde eden kişilerin olduğu söylenebilir ancak içinde bulunduğumuz zaman zarfında artık madenciliğe olan ilgi azalmıştır.