Gündem Bitlis şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Bitlis şehitlerine gözyaşlarıyla veda

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman Çavuş Talat Bildirici Adana’da, Uzman Çavuş Şuayip Şilepe ise Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazelerinde PKK’lı teröristlere lanet yağdı

Bitlis şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Bitlis’in Tatvan ilçesi Anadere bölgesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici Adana’da, Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe ise Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı.
Ağır yaralı olarak getirildiği Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde şehit olan Talat Bildirici’nin cenazesi törenle teslim alındı.
Çatıya çıktılar
Şehidin uğurlandığı sırada, hastanede görevli hemşireler, doktorlar, hastabakıcılar ve stajyer öğrenciler morg önüne gelerek şehide son görevlerini yaptı. Bazı hastalar ise, pencerelerden şehidin uğurlanmasını izlerken gözyaşı döktü. Koridorlardaki pencerelerde yer bulamayan bazı hastane çalışanları çatılara çıktı.
Hastanedeki törenin ardından Kozan ilçesine getirilen şehidin cenazesinde güçlükle ayakta durabilen uzman çavuşun 7 aylık hamile eşi Şeyda Bildirici, sürekli gözyaşı döktü. Eşinin şehit olacağını bildiğini anlatan Şeyda Bildirici, “Bizi şehit olacağına hazırladı. Vatan sağ olsun. Kalleşler bir gün elbet cezalarını bulacak” dedi. Şehidin tabutuna sarılan acılı eş, “Sevgilim aşkım bak, beni istemeye gelirken giydiğin gömleğini giyip geldim buraya. Seni çok özledim aşkım” diye gözyaşı döktü. Şehidin annesi Müzeyyen ve baba Ali Bildirici metanetli görünmeye çalışırken, şehit Bildirici, Çamdere Mezarlığı’nda teröre lanet sloganları arasında toprağa verildi.
Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki baba ocağına getirilen 25 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe için de, Köprülü Mehmet Paşa Camii’nde tören düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, kuvvet komutanları, ilçe belediye başkanları, silah arkadaşları ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı.
Şehidin babası Nevrez Şilepe ve 3 erkek kardeşinin taziyeleri kabul ettiği cenazede anne Hatice Şilepe, gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğı öğrenilen 1.5 yıllık Piyade uzman çavuş Karabük Mahallesi Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualar arasında defnedildi.