Bitlis Bitlis'te Selçuklu Ve Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesi Kurulacak

Bitlis'te Selçuklu Ve Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesi Kurulacak

03.01.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

.

Bitliste Selçuklu Ve Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesi Kurulacak

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öncülüğünde Uluslararası Selçuklu-Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesi kurulması ile ilgili bir çalışma devam ediyor.
Rahva Kervansarayı El Aman Hanı Uluslararası Selçuklu-Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesi kurulması ile ilgili çalışma devam ederken, bu kapsamda BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphane Müdürü Ayhan Tuğlu, DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ve Kütüphaneler Daire Başkanlığı ekibi katıldı.
Rektör Yardım, böyle bir projenin üniversite için önemli olduğunu vurgulayarak, projenin kapsamı hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Yardım, “Bu proje sadece Selçuklu ve Osmanlı ile ilgili değil, bulundukları coğrafyaları da kapsayacak. Aynı zamanda ilköğretimden üniversiteye kadar her araştırmacı grubunun da faydalanabileceği sosyal boyutu olan bir projedir. Proje hayata geçtiğinde Rahva Kervansarayı yaz aylarında kitap fuarlarına da ev sahipliği yapacaktır” diye konuştu.