Siyaset Biz yola çıktık, hepsi iyileşti

Biz yola çıktık, hepsi iyileşti

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde halka hitap etti. “Gadasını aldığım hoş geldin” pankartı açan Kayserililer Akşener’i “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganıyla karşıladı.

Biz yola çıktık, hepsi iyileşti

Mitinge oruçlu geldikleri için kalabalıktan helallik isteyen Akşener, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Turp gibi oldular’

“Siz olmasaydınız bu yola çıkmazdım. Siz ‘Yürü’ demeseydiniz, bu yola çıkmazdım. Altı aydır yollardayız. Çalışmamızı sürdürüyoruz. Bir senedir yan gelip uyuyan Erdoğan, polislerimizi, öğretmenlerimizi hatırladı. Seçilirse 3600 ek göstergelerini vereceğini söyledi. Eğer ben söylemeseydim, İYİ Parti olmasaydı, bugün 3600 konuşma konularının içinde olur muydu? Terör tazminatlarını söyledim, Mart ile Nisan ayı yatırılmış. Siyasi rekabet, önce milletin hayrınadır. Tek alternatifle yola çıkıldığı zaman, bir süre sonra kibir galip gelir. Bu ülkeyi çiftlik gibi yönetmeye kalkarlar. Biz yola çıktık, hepsi iyileşti. 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de hepsi hastalanıyordu. Artık hepsi turp gibi. Önce kendileri iyileşti, şimdi de milletle ilgili hayırlı işler yapacaklarını söylediler. Milletin yaptığı fabrikaları satan, yandaş müteahhitlere para veren bu iktidar, 16 senedir ekonomimizin içine tükürdü.”

Haberin Devamı

‘Yorgun şoför gibi’

“Kayseri nüfusunun yüzde 8’inin geliri yok. Yazıklar olsun. Kayseri nüfusunun yüzde 25’i yoksulluk sınırının altında. Yani zar zor karnını doyuruyor. Kayseri’yi biz dünyanın mobilya üretim merkezi yapacağız. Hani İtalya’nın Milano’su, Torino’su gibi. Dünya buradan mobilya seçecek. Kayseri’de hızlı treni 2 yıl içinde hayata geçireceğiz. Kayseri üniversitelerini bilim merkezi haline getireceğiz. Sizin hayallerinizi gerçekleştirecek projeleri varmış. 16 senedir sen ne yaptın? Kardeşim her şey yasak. Twitter’ı, Facebook’u yasaklamaya kalktın. 16 yılda hepimizin cebinden 2 trilyon dolar topladılar. Peki gençler cebinize para girdi mi? Esnaf para kazanamıyor musun? Ne yaptılar? Ekonomik tercihini yandaşlara yaptılar. Bunların ülke yönetmesi yanlış. Çünkü adam kayırıyorlar, esnafın durumunu bilmiyorlar. Bu ekonomiyi bunlar yönetemez. Erdoğan yorgun otobüs şoförü gibi. Bir yorgun şoförün kullandığı arabaya biner misiniz? Hele bir de ehliyeti yoksa. Allah’ın izniyle 24 Haziran akşamı, yorgun, sürekli kafası düşen bu şoförü usuletle, suhuletle evine dinlenmeye göndereceğiz.” l Kayseri DHA