Siyaset ‘Bizim kitabımızda umutsuzluk yok’

‘Bizim kitabımızda umutsuzluk yok’

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demokrasi, ekmek ve onur mücadelesi verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Mücadelemiz hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir Türkiye mücadelesidir. Asla umutsuz değiliz” dedi

‘Bizim kitabımızda umutsuzluk yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın dördüncü ortak mitingini Antalya’da gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ: Türkiye’nin sorunları var. Biz bu sorunları aşabiliriz. Eğer milli kurtuluş savaşını hep birlikte verdiysek, ayırım yapmadıysak, hep birlikte bayrağımız, vatanımız için mücadele ettiysek, şimdi demokrasi anlamında da aynı sürecin içindeyiz. Birlikte mücadele edeceğiz. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nin belediye başkanları kazanır ve Türkiye genelinde iyi bir çıtayı yakalarsak bütün dünya şunu söyleyecek; iktidarın bütün baskılarına rağmen halk demokrasiyi tercih etti.

ONUR MÜCADELESİ: Bizim mücadelemiz demokrasi, ekmek, onur mücadelesidir. Hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir Türkiye mücadelesidir, Kuvayımilliye mücadelesidir. Bireysel, kişisel bir çıkarın peşinde değiliz. Neden cehenneme döndürdüler bu ülkeyi, soruyu sorma zamanı. Hangi gerekçeyle bizlere her türlü iftirayı atıyorlar. Çünkü beylerin söyleyecek sözü yok. Ekonomi deseler batmış, işsizlik deseler yükselmiş. Ama herkesi suçlamaya başladı. Yok şu, yok bu terörist. Oturduğun koltuk Cumhurbaşkanlığı koltuğu. Sen oradan temiz, güzel mesajlar vereceksin. İnsanların onuruyla, kimliği ile yaşam tarzıyla oynamayacaksın, insanların inancını siyasete alet etmeyeceksin.

Haberin Devamı

HEPİMİZ FANİYİZ: Sanıyor ki milleti kavga ettirirsem ben o koltukta ömür boyu oturacağım. Hepimiz faniyiz. Ama arkada bir hoş sada kalması lazım. Dinden imandan bahsediyorlar ama Yunus Emre’yi Mevlana’yı bilmiyorlar. Yörükleri bilmiyorlar. İnsanları kavga ettiriyorlar. Sadece bir yılda işsiz kalanların sayısı 1 milyon 11 bin kişi. Onlar sarayda oturuyorlar, keyifleri yerinde.

UMUTSUZ DEĞİLİZ: Asla umutsuz değiliz, umutsuzluğa kapılmayacağız. Bizim kitabımızda umutsuzluk yoktur. Sevgiyle, saygıyla, dostlukla sandığa gideceğiz. Şöyle bir kulaktan tutacağız ve gereğini yapacağız.

‘Olsa dükkân senin’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi:

HACİZ KOYSUN: Erdoğan, geçen hafta burada çıktı, beni 250 milyon liralık, yani 50 milyon dolarlık mahkemeye verdiğini söyledi. Arada bir diyorsunuz ya ‘abla sen konuş biz öderiz.’ Valla ne siz ödeyebilirsiniz ne ben. Erdoğan, olsa dükkan senin ama yok. Emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter. Şimdi çok kızdı ya terörist işine söyleyeyim mi? Antalya’nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz? CHP seçmenine, İYİ Parti seçmenine terörist dedi mi, demedi mi? Akşener ayna tutunca karşılığı 50 milyon dolar.

Haberin Devamı

BANA PKK’LI DEDİ: Erdoğan’ın söyleyeceği söz bitti, onun için savaş alanına çevirdi ortalığı ama bu aziz Türk milleti bu söyleme prim vermedi. Bana, Kılıçdaroğlu’na, Temel Bey’e PKK’lı dedi. Vatandaşına terörist dedi, inkâr ediyor. Bir kibir abidesi oldu. 31’inde hep beraber diyeceğiz ki, ‘kibirlenme padişahım, senden büyük Allah var’... Ülkücüler; size ‘Fatiha bilmez, ırkçı, kafatasçı, kandan beslenen’ diyenlerle beraber olacak mısınız? Erdoğan’ın ağzından Türk sözünü duyamadık. Her gittiği yerde sorun bakayım; ne mutlu Türk’üm diyene diyebilecek mi?

‘Bizim kitabımızda umutsuzluk yok’

‘Seni soğan kuyruğuna sokana artık dur de’

AK Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Omuzlarınızda taşıdınız, 17 yıldır ne istedilerse verdiniz. Boğazınızdan kestiniz verdiniz. 17 yılın sonunda bu güzelim insanlar soğan kuyruğuna girdi. Ne oldu? Bu soruyu özellikle AK Parti’ye oy veren her vatandaşımın kendisine sormasını isterim. Seni getirip soğan kuyruğuna sokuyorsa artık ‘dur’ demen lazım.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ: Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Milliyetçi olmak için yeri geldiğinde 7 düvele meydan okuyacaksın. Kuvayımilliyeyi unutmayacaksın. Milliyetçi olmak için kendi ülkenin silah fabrikalarını yabancı bir orduya satmayacaksın. Tank Palet Fabrikası’ndan söz ediyorum. Değeri 20 milyar dolar. Yüzde 49,9’unu Katar ordusuna sattı. Şimdi ben kendisini milliyetçi olarak tanımlayıp, Saray’ın sözcülüğünü yapan kişiye seslenmek isterim: Nasıl oluyor da bu ülkenin silah fabrikası Katar ordusuna satılacak, sen de kalkacaksın bunu savunacaksın. Her şeyi sattınız sıra silah fabrikalarına geldi. Buna asla izin vermeyin.

Yazarlar