Teknoloji Blockchain bazlı para dakikalar içinde milyonlarca dolarlık satış yaptı

Blockchain bazlı para dakikalar içinde milyonlarca dolarlık satış yaptı

19.05.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

Aragon adlı yazılım şirketi 15 dakikadan az bir sürede 25 milyon dolarlık şifreli dijital para birimi satışı yaptı. Bunun blok zinciri alanında bir startup'ın aldığı en büyük ikinci miktar olduğu söylendi.

Blockchain bazlı para dakikalar içinde milyonlarca dolarlık satış yaptı

Aragon adlı yazılım şirketinin blok zinciri bazlı Aragon Network Coin adlı şifreli dijital para biriminin satışı, hız rekoru kırdı. Dijital şifreli para birimini dünyanın dört bir yanındaki 2400'den fazla alıcı, 15 dakikadan az bir sürede bitirdi. Toplamda 25 milyon dolarlık para birimi satıldı.

Haberin Devamı

Nisan'da Gnosis adlı Ethereum tabanlı birim, satışa çıktıktan 10 dakika sonra 12,5 milyon dolarlık satış yaparak rekor kırmıştı. Aragon'un 15 dakikada bu tutara ulaşması yeni bir hız rekorunu getirdi.

Aragon'un kurucu ortağı Luis Cuende, 25 milyon dolarlık satışın blok zinciri alanında bir startup'ın aldığı en büyük ikinci miktar olduğunu söyledi.

Aragon, Ethereum üzerine inşa edilmiş olup, özellikle dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin yaratılmasını ve bakımını ortadan kaldırmak için geliştirilen bir yönetim aracı. Aragon'un kullanımı için sadece internet yeterli. Böylece yönetişim, fon toplama, finans ve muhasebe gibi işlevlerde kullanılabiliyor.

Blockchain nedir?

Blockchain ya da Türkçe'ye blok zinciri olarak çevirebileceğimiz dijital hesap defteri, fonksiyonunda daha güvenli ve bir merkezi kuruma bağlı kalınmaksızın dünyadaki kullanıcılar tarafından yapılan işlemlerin kontrol edilmesini sağlayan bir veri tabanıdır. Bitcoin'in altında yatan bu teknoloji ile sağlık ,müzik, oyun, film alışverişi; şirketler ve devlet kurumları ve finans sektörü gibi bir çok alanda yapılan işlemlerin daha güvenilir ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmesini sağlayarak daha yetkin ve üretken ortam sunuyor.