Gündem Boğaz’da kulaç şöleni

Boğaz’da kulaç şöleni

24.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 29’uncu kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 2 bin 200 sporcu Boğaz’ı kulaç atarak geçti. Erkekler ve kadınlarda Rus sporcular birincilik ipini göğüslemeyi başardı

Boğaz’da kulaç şöleni

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 29’uncu kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, dün İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi. 49 ülkeden 2 bin 200 yüzücünün katılım gösterdiği yarış, Kanlıca İskelesi’nden başlayarak Kuruçeşme’de son buldu.
Ruslar birinci oldu
Yarışma nedeniyle İstanbul Boğazı sabah saatlerinden itibaren 4 saatliğine transit gemi geçişine kapatıldı. Boğaz’da renkli görüntüler oluşturan yüzücülere güvenlik amacıyla çok sayıda tekne de eşlik etti.
Asya’dan Avrupa’ya 6.5 kilometrelik parkuruyla Türk ve yabancı yüzücülerin kulaç attığı dünyanın en önemli yüzme yarışlarından olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı erkeklerde 50.58’lik derecesi ile Rus yüzücü Evgeny Elisev kazanırken Türk yüzücüler Doğukan Ulaç ikinci, Erge Can Geçmiş üçüncü oldu. Kadınlarda ise 54.57’lik derecesi ile Rus yüzücü Kristina Kochetkova birinciliğe ulaşırken geçtiğimiz yılın şampiyonu Nilay Erkal ikinci, Buse Topçu üçüncülüğe yerleşti. Yarışlarda ilk 3’e giren sporculara madalya ve ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve Samsung Türkiye Başkanı DaeHyum Kim verdi.
Yarışta en dikkat çeken isim ise 88 yaşındaki yüzücü Levent Aksüt oldu. Yarışın ilk başladığı günden bu yana her sene katılım gösteren Aksüt, parkuru alkışlarla bitirdi. Yarışlarda 11 ayrı kategoride derecelendirmeler yapıldı.
Dalgıçlar eşlik etti
Yarış esnasında hiçbir sorun yaşanmaması için deniz altında ve deniz üstünde önlemler alınırken dalgıçlar yarış boyunca yüzücülere eşlik etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Doğal Afet Arama Kurtarma Timleri (DAK) ve Sahil Güvenlik tekne ve helikopterlerle yarışı takip etti.

DERECEYE GİRENLER

Boğaz’da kulaç şöleni


Boğaz’da kulaç şöleni


‘Organizasyonlar devam edecek’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 29’uncu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın ardından açıklamalarda bulundu. İki kıta arasındaki tek yarış olduğunu hatırlatan Bakan Bak, “Burası bir meydan okuma yeri. İnsanlar anılarında, ‘Ben boğazı karşıdan karşıya geçtim, Asya’dan Avrupa’ya yüzdüm’ diyor. Dolayısıyla bir meydan okuma var. Güzel bir yarış oldu. İnsanlar sudan çıktıkları zaman yüzleri güler şekilde çıkıyor. Türkiye, turizmde, kültürde güvenli bir nokta. Türkiye büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek” diye konuştu.