Giresun Boğulma Olaylarını Önlemek İçin Tedbirler Alındı

Boğulma Olaylarını Önlemek İçin Tedbirler Alındı

21.06.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

.

Boğulma Olaylarını Önlemek İçin Tedbirler Alındı

GİRESUN (AA) - Giresun Valiliği tarafından boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla bir dizi tedbir alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarının başlaması sebebiyle "Boğulma Olaylarına Karşı Alınacak Önlemler"le ilgili Vali Yardımcısı Recep Uzal başkanlığında dün ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, toplantıda, boğulma olaylarının önüne geçilmesi ve can kayıplarının önlenmesine yönelik bazı tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Denize girilmesi uygun olmayan alanların belirlenerek buralara "Dikkat bu alanda denize girmek yasaktır" levhalarının konulacağı kaydedilen açıklamada, "Sahil Güvenlik 71. Bot Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve yerel yönetimlerce serinlemek için bu gibi yerlere girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılacak. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesine göre, vatandaşlarımızın sulama kanallarına, göletlere, nehirlere girmesi ve buralarda bir metreden fazla yaklaşmak suretiyle gezinmesi, balık avlaması gibi davranışlarda bulunması yasaklanacak." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerinse veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacağı kaydedildi.