Dünya Bolton: O mahkeme bizim için ölmüştür!..

Bolton: O mahkeme bizim için ölmüştür!..

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ile bundan böyle işbirliği yapmayacaklarını belirterek, “UCM bizim için zaten ölüdür” dedi.

Bolton: O mahkeme bizim için ölmüştür..

ABD yönetimi, dünya üzerindeki çatışma bölgelerinde işlendiği iddia edilen savaş suçlarına yönelik Amerikan askerlerine soruşturma açan Uluslararası Ceza Mahkemesi konusunda sert bir çıkış geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, mahkemeyi, Afganistan’da Amerikan ordusu ve istihbarat yetkililerinin savaş suçu işlediğine ilişkin soruşturma açması halinde yaptırımla tehdit etti. Bolton, “ABD, UCM ile işbirliği yapmayacaktır. UCM’ye destek olmayacağız. İçerisinde yer almayacağız. UCM’yi kendi içerisinde ölmesi için bırakacağız. Nasıl olsa almış olduğu karar ve girişimlerle UCM bizim için zaten ölüdür” dedi.
Konuşmasında sert ifadelere yer veren Bolton, “Amerikan askerlerinin kaderini Venezuela ve henüz devlet olmayan Filistin Yönetimi gibi üyelerin bulunduğu bir mahkemenin eline bırakır mısınız? Biz bırakmayız” diye konuştu.