Tatil Bolu Gölcük Tabiat Parkı cennetten bir köşe gibi

Bolu Gölcük Tabiat Parkı cennetten bir köşe gibi

14.12.2017 - 14:54 | Son Güncellenme:

Bolu'da bulunan Gölcük Tabiat Parkı ziyaret edenler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı her dönem turizmin gözbebeği oldu. İşte Bolu Gölcük Tabiat Parkı ile ilgili detaylar...

Bolu Gölcük Tabiat Parkı cennetten bir köşe gibi

Bolu'nun 13 km. güneyinde şirin mi şirin bir park var Gölcük Tabiat Parkı. Yükseltisi 1206 m. olan gölün alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300 metre olan Gölcük Tabiat Parkı'nın sarıçam ve göknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşem.

Haberin Devamı

Gölcük Tabiat Parkı'nda doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunuyor. Gölün etrafında ise bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant var. Göl ve etrafı 'Orman İçi Dinlenme Yeri' olarak Milli Parklarca koruma altında. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Gölde yılın belirli zamanlarında ücret karşılığı sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir.

Gölcük Tabiat Parkı'nda yılın her mevsiminde bölge halkı ve yurdun her yerinden günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla bir çok ziyaretçi gelmektedir.

Göl çevresinde ise konaklama imkanı bulunmamaktadır.

Gölcük Tabiat Parkı'na nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Gölcük Mesire Yeri, Bolu'yu Seben ve Kıbrısçık'a bağlayan karayolu üzerinde yer almaktadır. İl Merkezinden tamamı asfalt 10 km. lik bir yolla ulaşılmaktadır.