Siyaset ‘Bölücülerle mi yan yana olalım?’

‘Bölücülerle mi yan yana olalım?’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin baraj sorunu olmadığını söyleyen Bahçeli, Ak Parti ile 2019 seçimleri için ittifak yapacakları iddialarına ilişkin ise “Ne yapalım bölücülerle mi olalım? Biz Türkiye’nin geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi

‘Bölücülerle mi yan yana olalım’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP MYK toplantısında yüzde 10 seçim barajı ve 2019 seçimlerine yönelik ittifak konusunda partisine yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Bağımsız adaylık ve hüllelerle etkisizleşen yüzde 10 barajının bölücüleri ve HDP’yi Meclis dışında tutmaya yetmediğini belirten Bahçeli, yeni hükümet sisteminde barajın pek anlamının da kalmadığını dile getirdi.
Hodri meydan
Seçim barajının oransal olarak düşürülmesini değil, tartışılarak bir sonuca bağlanması gerektiğini söylemeye çalıştığını vurgulayan Bahçeli, “Kim ne derse desin. MHP’nin baraj maraj sorunu yok. Bugüne kadar barajları yıka yıka geldik. Bundan sonra da kimse MHP’nin önüne set çekemez. Hodri meydan” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, 2019’da Ak Parti ile ittifak yapacaklarına ilişkin iddialara da açıklık getirdi. MHP’nin 15 Temmuz akşamından itibaren Türkiye’nin bekası için iktidarla birlikte haraket ettiğine dikkat çeken Bahçeli, anayasa değişikliği, 16 Nisan referandumuyla süren bu tavrın uyum yasalarıyla devam edeceğini kaydetti. Bahçeli, “Söylediklerimizin arkasındayız” dedi. Siyasetin hızla cepheleştiği tespitini yapan Bahçeli, bu bloklaşmanın derinleşmesi halinde MHP’nin 2019’a kadar iktidarı destekleme pozisyonunu değiştirmeyeceğini vurguladı. Bahçeli, “Bir tarafta ABD ve Almanya gibi ülkeler, CHP, HDP, İP, PKK ve FETÖ gibi Türkiye’yi bölmek için gayret gösterip fırsat kollayanlar var. MHP’den ne bekleniyor? Bunlarla mı birlikte olalım, bölücülerle mi yan yana gelelim? MHP bugün iktidara verdiği destekle ülkenin geleceğine sahip çıkmıştır, bundan sonra da devleti için önce ülkem ve milletim diyerek sahip çıkmaya devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı