Ekonomi Borsada Aselsan gongu

Borsada Aselsan gongu

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aselsan hisseleri, 31 Mayıs - 1 Haziran’da talep toplama döneminin ardından tamamlanan ikincil halka arz sonrası Borsa İstanbul’da yeniden işlem görmeye başladı.

Borsada Aselsan gongu

Düzenlenen gong törenine Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da katıldı.

Haberin Devamı

Ortak değer oldu

Himmet Karadağ, “Bu ikincil halka arz ile şirkete yaklaşık 3 milyar TL kaynak sağlanmıştır. Şirketin halka açıklık oranı sermaye artırımı dahil yüzde 25.7 olarak gerçekleşmiş, ikincil halka arzdan paylar 63.096 yatırımcı tarafından alınmıştır. Bu sene yapılan 9 halka arzdan şirketlerimiz 5.4 milyar TL halka arz geliri elde etmiştir” dedi.

Gong törenindeki konuşmasında “Aselsan Türkiye’nin ortak değeridir” diyen Haluk Görgün ise özellikle bireysel yatırımcıların gösterdiği olağanüstü ilginin altını çizdi.

Görgün “64 binin üzerinde yatırımcının beklenenin çok üzerinde bir taleple katıldığı ikincil halka arzda ‘milletin hayali’ olduğumuzu bir kez daha gösteren, Türkiye’ye güvenen, Aselsan’a inanan, güç katan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Aselsan’ın cirosunun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayırarak en yüksek Ar-Ge harcaması yapan Türk şirketi olduğunu kaydeden Görgün, halka arzdan sağlanan geliri yüksek yerli teknoloji, Ar-Ge, yapay zeka, yurt içi ve yurt dışı yeni yatırımlarda, şirket satın alımlarında ve işletme sermayesine katkı olarak değerlendireceklerini kaydetti.