Ekonomi Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalarsınız

Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalarsınız

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorum yine birileri ülkemize çöreklendi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalayacaksınız” dedi.

Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalarsınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla ilgili, “Yok kurmuş murmuş ne kuru ya. Hepsi hikaye bunların. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz. Yastığının altında doları olan, avrosu olan kardeşlerim sizler paralarınızı gidin liraya yatırın” çağrısı yaptı. Erdoğan, Rusya’dan 1 milyar dolar doğalgaz ödemesi alınacağını da açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından ilk kampanya mitingini Erzurum’da yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

RUSYA’DAN 1 MİLYAR DOLAR ÖDEME: Sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum bu çok önemli. Rusya’dan Mavi Akım ve batı hattından aldığımız doğalgazın fiyatında 2015’te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak. Bu anlaşmanın ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında yine Rusya ile Türk Akımı’nın ülkemizden geçecek bölümünün 2019 sonunda bitirilecek şekilde hızlandırılması konusunda mutabık kaldık. Bu projenin de hayırlı olmasını diliyorum. 12 Haziran’da da Eskişehir’de TANAP’ın açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin kaynak çeşitliliği açısından önemli olan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

LİRAYA YATIRIN: Türkiye’ye eser değil enkaz vaat edenlere, büyüme değil küçülme hesabı yapanlara biz cevabımızı projelerimizle, yatırımlarımızla vermeye devam edeceğiz. Bu ara yine bakıyorum birileri ülkemize çöreklendiler. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalayacaksınız. Yastığının altında doları olan, avrosu olan kardeşlerim sizler paralarınızı gidin TL’ye yatırın. Yerli paraya yatırın, bu oyunu hep beraber bozacağız.

EY FİNANS SEKTÖRÜ: İhracatta 36 milyar dolarla biz bu işe girdik. Ama şimdi 161 milyar dolar ihracatımız var. Nereden nereye geldik. İstihdamımızla gayet iyi gittiğini görüyorlar. Türkiye’nin varlıkları borçlarının çok çok üstünde, mali disiplin konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Açıkladığımız her müjdenin kaynağı hazırdır. Son günlerde finans piyasalarında döviz kurları üzerinden oynanan oyunu inşallah kısa sürede boşa çıkaracağız. Küresel sisteme entegre şekilde çalışan finans piyasaları maalesef bu tür manipülasyonlara açık olabiliyor. Ben de diyorum ki ey finans sektörü eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz. Elimizdeki araçlarla bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve milli olmak demek önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir.

Haberin Devamı

Yok kurmuş murmuş bunun hepsi hikaye

YÖNTEM DEĞİŞTİRDİLER: Geçen yıl 7.4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk. Ey diğer adaylar çıkıyorsunuz bu hükümet şöyledir böyledir. 7.4 büyüme, yok kurmuş murmuş, ne kuru ya? Hepsi hikaye bunların.

Biz George Soros’un bilmem neyin af edersin kulu kölesi değiliz, biz Allah’ın kuluyuz. İşimizi de gayet iyi bilerek yapıyoruz.

Baktılar ki Türkiye’yi dize getiremiyorlar, yöntem değiştirdiler. Bu defa ekonomik savaş ilan ettiler. Türkiye her alanda büyür ve gelişirken kendisine yatırım yapanlara kazandırmış bir ülkedir. Yatırımcıları ürkütmek korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar.

Haberin Devamı

Dedikoduya itibar etmeyin paranızı dolara yatırmayın

KUR BALONUNU SÖNDÜRECEĞİZ: Milletimizden ricam şudur. Dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır. Paralarını gidip dolara, avroya yatırmasınlar, paramızla yolunuza devam. Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinde de kambiyo rejiminden de geri dönmeyecektir. Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz ve ekonomide asıl gündemimize odaklanmış şekilde yola devam edeceğiz. Bağımsız olmak demek özgür olmak demektir, haysiyetli duruş sergilemek demektir, bayrağımızla, ezanımızla, vatanımızla, devletimizle birlikte ekonomimize de sahip çıkmak demektir. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza ne kadar hassasiyetle sarılıyorsak ekonomimize de o derece titizlikle sarılacağız. Büyük ve güçlü Türkiye davasını kazanmanın yolu buradan geçiyor.

135 LİRA MÜJDESİ

Yeni sistemle ve sağladığımız yeni imkanlarla güvenlik korucularımız terörle mücadelede daha etkin görevler üstleniyor. Güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yapıyoruz.