Botoksla kırışıkları oluşmadan önleyin!

Aşırı mimik kullanımını, kalıtımsal miras ve cilt yapısına göre bazı ciltler erken yaşlardan itibaren kırışabilir. Bunun için önleyici botoks uygulamasından faydalanılabilir. Mimik kabiliyetini korurken kırışık oluşumunu da kontrol altına almak için minimal dozlarda botoks uygulaması yapılabilir. Önleyici botoksta daha düşük dozda enjeksiyon uygulaması yapılır. Bu sayede yüz kasları doğal bir şekilde hareket etmeye devam eder, üstelik cildin kırışması da engellenir.

Botoks enjeksiyonu kişinin görünümünü ve mimiklerini etkileyen çok önemli bir estetik operasyondur. Eğer botoks enjeskiyonu sonrasında mermer gibi pürüzsüz bir alın, şaşkın bir ifade, kaş çatmada ya da kaşları aşağı yukarı hareket ettirmede zorluk oluşuyorsa estetik operasyon hedefine oluşmamış demektir. Botoks uygulamasının başarılı sayılabilmesi için yüzün doğal görünümünün bozulmaması ve kişinin estetik olduğunun ilk bakışta anlaşılmaması gerekir. Bütün estetik operasyonlarda olduğu gibi botoks enjeksiyonunun da ana amacı budur.

Haberin Devamı

Önleyici botoksun avantajları

Önleyici botoks enjeksiyonu düşük dozda botoks enjeksiyonu az miktarlarda uygulanarak yapılıyor. Aynı zamanda kırışıklığın düzelmesini sağlayacak oranda yani gerekli dozların da kullanılması gerekir. Önleyici botoks uygulamasında kişiye özel planlama yapılır. Kırışıklığın oluştuğu yerlerde düzelme sağlayacak dozlarda botok enjekte edilirken, mimik hareketlerini sağlayan kaslara ise düşük dozlu enjeksiyonlar az miktarda uygulanır. Operasyonun başarılı olması için yüz anatomisinin çok iyi bilinmesi gerekir. Bu sayede doğru noktalara gerektiği kadar botoks enjekte edilerek estetik operasyon tamamlanır. Önleyici botoks ile doğal ve hassas sonuçlar elde edebilmek için botoks enjeksiyonları doğru bir şekilde uygulanır.

Önleyici botoksta da botullinum toksini kullanılır. Sadece az miktarda uygulanarak kasları gevşetir ve sinirlerin kasılmalarını azaltır. Ortalama 15 dakika süren bir operasyon ile yüz kaslarına dikkatli bir şekilde enjekte edilir. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama 1-2 gün içinde ortaya çıkar. Önleyici botoksun en yaygın kullanımı alın ve göz bölgesi çevresi, kaş arası dikey çizgiler, göz kenarlarındaki kaz ayakları, alındaki yatay çizgilerdir. Botoks enjeksiyonun etkileri geçici olduğu için ortalama altı ayda bir tekrarlanması gerekir. Her seansta uygulanacak enjeksiyonların dozajının yeniden planlanması gerekir.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com