Egzersizler Boyun yağlarından nasıl kurtulabilirim?

Boyun yağlarından nasıl kurtulabilirim?

08.01.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

Boyun yağları hem kadınların hem erkeklerin ortak sorunlarından biridir. Birçok kişi boyun ve çene bölgelerindeki fazla yağı aldırmak için operasyon geçiriyor. Operasyon geçirmeden boyun yağlarından nasıl kurtulabilirsiniz?

Boyun yağlarından nasıl kurtulabilirim

Boynunuzda çeşitli nedenlerden ötürü yağ birikebilir ancak başlıca nedeni vücut ağırlığınızın fazla olması veya obezitedir. Boynunuzdaki aşırı yağın ardındaki diğer nedenler hipotiroidzm, cushing sendromu ve polikistik över sendromu gibi yaşlanma sorunları olabilir.

Haberin Devamı

Boyundaki yağın kalp rahatsızlığı, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı ile yakından ilişkili olduğunu da unutmamak gerekir.Boynunuzdaki yağ problemini çözmek için yaşam tarzınızı değiştirebilir, diyet veya boyun egzersizleri yapabilirsiniz.

Boyun yağından kurtulmanın bazı yolları şunlardır:

Boyun döndürme egzersizini yapın

Vücudunuzdaki boyun yağını veya diğer yağları azaltmak için egzersiz yapmanız yeterli. Boyun egzersizleri söz konusu olduğunda boyun döndürme egzersizi en iyilerinden biridir.

Boynunuzdaki kasları güçlendirmeye yardımcı olur, boyun esnekliğini geliştirir. Düz oturun ve kafanızı düz bir şekilde direk karşıya bakar gibi konumlandırın. Sola bakmak için kafanızı yavaşça çevirin. Ardından yavaşça sağa dönderin. 10 kez tekrar yapın.

Haberin Devamı

Yana eğme egzersizi yapın

Bu egzersiz boyun kaslarınızı ve üst sırtınızı güçlendirecektir. Oturun ve düz durun, sağ elinizi başınızın sağına koyun, kafanızı yavaşça sağa doğru eğin ve sağ elinizle geri itin, 10 ila 20 saniye tutun. Aynı işlemi sol tarafınıza yapın, günde 2-3 kez, 10 kez tekrar edin.

Ağız egzersizini yapın

Ağız egzersizi, boynunuzdaki yağdan kurtulmanın basit ve etkili bir yoludur. Ağzınızı kullanmak boyun kaslarınız üzerinde etkilidir. Düz durun ve ağzınızı genişçe açın. Alt dudağınızı alt dişiniz üzerine koyun ve 15 saniye tutun. Daha sonra yavaşça dudaklarınızı bırakın. Bunu günde 2-3 kez 7 dakika boyunca yapın.

Otururken kambur durmayın

Boynunuzda biriken yağdan kurtulmak için duruşunuz önemlidir. Oturuş şekliniz boyun ve çene kaslarınıza büyük etki yapabilir. Örneğin, otururken hafifçe eğilme alışkanlığınız varsa boynunuzdaki kasları etkileyerek güçsüzleştirir. Bu da, boyun etrafında yağ birikintilerine yol açar.

Kafanızı yüksek tutarak düz oturmaya çalışın. İyi bir duruşla oturmak boynunuzdaki yağların ve kırışıklıkların düzelmesine yardımcı olur.

Kalori alımınızı azaltın

Boyun yağının ana nedenlerinden biri de fazla kalori alımından ortaya çıkan obezitedir. Dolayısıyla, günlük kalori alımını azaltmak, boyun veya karnınız gibi vücudun farklı yerlerinde birikmiş toplam yağ ve kiloyu azaltmak üzerinde etkilidir.

Haberin Devamı

Kalori alımınızı azaltmak için her öğünde küçük porsiyonları yiyin. Peynir, tereyağı, mayonez, kızarmış yiyecekler, paketlenmiş meyve suları, yağlı ve tatlı gibi yüksek kalorili gıdalardan kaçının.

İştahınızı azaltmak için yemeklerden önce salata yiyin ve 1 bardak su için. Fındık ve tohum gibi sağlıklı çerezler tüketin. Taze sebze ve meyve yiyin. Rafine gıdalar yerine tahıl gibi sağlıklı karbonhidratlara geçiş yapın.

Bol su tüketin

Su, sağlık ve ideal vücut ağırlığını korumak için gereklidir. Yeterli miktarda su içmiyorsanız kilo vermeniz zordur. Çünkü su vücudun toksinleri atmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca su iştahınızı kontrol etmeye yardımcı olarak aşırı yemek yemenizi önler.

Her gün en az 8 ila 10 bardak su içmeyi amaçlayın. Su ile birlikte, yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebze tüketin.

Yeşil çay için

Yeşil çay içmek kilo vermek ve boyun yağıyla baş edebilmenin en iyi yollarından biridir. Yeşil çay, güçlü antioksidanlar ve metabolizma hızınızı arttıran çeşitli bileşenler içerir. Bu da, vücudu kalori yakmaya ve vücut yağını düşürmeye teşvik eder.

Haberin Devamı

Ayrıca, yeşil çay cildi yaşlanmaya karşı korur. Bir fincan sıcak suya 1 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı ekleyin. Kapağını kapatın ve birkaç dakika demlenmesine izin verin. Sonra biraz bal ekleyin. Birkaç ay günde 3 bardak için.

Hindistancevizi yağı kullanın

Boyun yağından kurtulmak için hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Hindistancevizi yağı içindeki orta zincirli yağ asitleri, doğrudan hücre zarı tarafından emilir ve yağ olarak depolanmak yerine enerjiye dönüştürülür.

Ayrıca, hindistancevizi yağı, yağ kaybetmenize yardımcı olması için metabolizmanızı geliştirir.
Harici olarak kullanıldığında, kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur ve yağ birikimini önler. Günde iki kez 10 dakika boyunca sıcak hindistancevizi yağı ile boynunuzun masaj yapın.

Yumurtanın beyazı ile maske yapın

Yumurta beyazı maskesi ile boynunuzda birikmiş yağdan ve sarkan cildinizden kurtulabilirsiniz. Yumurta beyazı cildi sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir. 2 yumurtanın beyazını çırpın, 1 çorba kaşığı süt ve limon suyu ilave edip karıştırın. Bu maskeyi boynunuza ve çene çevrenize uygulayıp 30 dakika bekletin. Ilık su ile durulayıp cildinizi kurutun. Haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Elma Sirkesi

Elma sirkesi yağları parçalamaya yardımcı olur, böylece vücudunuzunda boynunuzda dahil olmak üzere çeşitli yerlerinde vücut yağı birikimini önler. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi toksinleri atmaya yardımcı olan kilo kaybı için de önem taşıyan mineraller içerir.

3 kaşık elma sirkesini 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın. Boyun bölgesine 10 dakika boyunca yukarı doğru hareket ettirerek masaj yapın. Günde 2-3 kez uygulayın.
Ayrıca, 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 bardak suya karıştırıp her gün aç karnına içebilirsiniz.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazarlar