Siyaset Bozkurt selamı ‘camiaya cemile’

Bozkurt selamı ‘camiaya cemile’

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’deki il kongresi öncesi halka seslenirken “bozkurt” işareti yapması kamuoyunda yankı yaratırken, MHP Genel Merkezi’nde bu durum “olumlu” karşılandı.

Bozkurt selamı  ‘camiaya cemile’

MHP yönetiminin Cumhurbaşkanı’nın “bozkurt” işaretine yorumu “Camiamıza yaptığı bir cemile, güzellik. Bozkurt işaretini yaptığı sırada tek devlet, tek devlet, tek millet, üniter ulus devletin varlığına güçlü vurgu yapıyor. Bozkurt işareti üniter ulus devlet anlayışının tarihi, siyasi ve kültürel derinliği ile ifade edilmeli. Bozkurt işaretini yapmasıyla ittifak kararı alan iki kitlenin ileride kaynaşmasını sağlayacak” şeklinde özetlenebilir. MHP’nin kuruluşundan beri, “bir gün ya ülkücüler devletleşecek, ya devlet ülkücüleşecek” misyonunun olduğu biliniyor. Atatürk ve bazı liderlerin de bozkurt işareti yaptığı anımsandığında Erdoğan’ın benzer davranışta bulunması MHP’de pozitif karşılanıyor.

Haberin Devamı

Vefa aynası

MHP’de “Milli Duruş” temasıyla gerçekleştirilecek kongre, aynı zamanda “vefa aynası”nın yansıması olacak. Geçmişte ve bugün Türkiye’nin bekası için şehit düşenlere, hem Başbuğ Alparslan Türkeş’e hem de MHP’nin kritik günlerinde Bahçeli’nin yanında durarak sorunların atlatılmasından mücadele edenlere vefa göndermesinde bulunulacak. Bu amaçla “Vefa Derler Bir Kutsal Ayna vardır. Biz o aynaya canımızla baktık geliyoruz” sloganı geliştirildi. Bahçeli’nin şehitliği ve Türkeş’in mezarını ziyaretinde çekilen fotoğrafların üzerine bu ibareler yazılarak sanal ortamda paylaşılıyor.

Değişimin şifreleri

MHP’de başta yöneticiler olmak üzere taban “nasıl bir değişim olacak” sorusunun yanıtını merakla bekliyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en fazla değişim MYK’da olacak. Bahçeli, 75 kişilik MYK’da kadın ve gençleri ön plana çıkaracak. MYK’daki altı olan kadın sayısının ikiye katlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

15 kişilik Başkanlık Divanı’nda ise iki koltuk zaten boş bulunuyor. Divanda, sınırlı değişim çerçevesinde beş-altı ismin değişmesi veya farklı görevlere kaydırılması bekleniyor. Divanda da kadın sayısını artırmayı isteyen Bahçeli’nin İstanbul
Milletvekili Arzu Erdem ve Aydın Milletvekili Deniz Debboylu’ya fırsat verebileceği dile getiriliyor. Kadın Kolları Kordinatörü Nevin Taşlıçay’ın da divanda yer almasının güçlü ihtimal olduğu vurgulanıyor. Uyum paketi ve ittifak düzenlemeleri görüşmelerini yürüten ekibin başındaki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı’nın Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna kaydırılacağı, hukukçu kimliği ile öne çıkan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın da divanda yer bulabileceği ifade ediliyor. İstanbul milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ile İsmail Faruk Aksu’nun da divana girebilecek önemli isimler arasında bulunduğu belirtiliyor.

CHP’ye davet yok

MHP’nin 18 Mart’ta gerçekleştireceği 12. Olağan Büyük Kongresi’ne sadece Ak Parti, BBP ve DP davet edildi. MHP’ye göre “şer bloku” olarak görülen CHP, HDP, İyi Parti, İşçi Partisi’ne davetiye gönderilmedi. ABD ve Almanya başta olmak üzere yabancı misyona da geçmişte olduğu gibi yine davet gitmedi.