Dünya Brexit karşıtları yine sokaklara döküldü

Brexit karşıtları yine sokaklara döküldü

24.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılma (Brexit) sürecinin siyasi krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden bir milyona yakın kişi, başkent Londra’daki yürüyüşte bir araya geldi.

Brexit karşıtları yine sokaklara döküldü

“Halka Bırakın” isimli kampanya için bir araya gelen kalabalıklar, parlamento önüne kadar süren bir yürüyüş düzenledi. Londra’daki Hyde Park’tan başlayan yürüyüşte ağırlıklı olarak Avrupa Birliği bayrakları dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar, bando ekipleri, düdükler ve tezahuratlarla ilerlerken, Londra Belediye Başkanı Sadık Khan da Twitter hesabı üzerinden yürüyüşe ait video paylaştı, “Artık yeter, İngiltere halkının, Brexit konusunda son sözü söyleme vakti geldi!” ifadelerini kullandı. Brexit’in iptal edilmesi için Parlamento’nun internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına da 4.5 milyona yakın insan imza atmıştı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi, hafta içinde İngiltere’nin Brexit tarihiyle ilgili erteleme talebine şartlı onay vermişti. İngiltere Parlamentosu’nda oylanması planlanan Brexit anlaşması bir kez daha reddedilirse Brexit konusundaki son karar tarihi 12 Nisan olacak. Eğer parlamentosu Brexit anlaşmasını kabul ederse, Breşit tarihi 22 Mayıs olacak. Ancak iki kez reddedilen anlaşmanın onaylanması zor görünüyor.

Brexit karşıtları yine sokaklara döküldü