Brokoli Salatası

17.12.2018 Pazartesi

Merhaba,

Kış salatalarına kış sofralarımızda muhakkak yer açalım. Misal brokoli salatası bizim soframızda uzun zamandır yerini kimseye vermiyor.:)

Faydaları boyundan büyük bu sevimli  ağaççık sebze, birçok besin öğesi taşıyor.

Özellikle içinde bol miktarda lif bulunan  brokoli, diyet yapanlara da tokluk hissi yaşattığı için son yıllarda el üstünde tutuluyor.

Pinokyo da, ben pek sevmem diyor. İnandık mı? :)

Yalnız  vitamin değerini kaybetmemesi için az haşlanarak, buharda pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilmesi öneriliyor.

MALZEMELER:
1 kase brokoli
1 fincan mısır
1 avuç ince doğranmış karnabahar
1 çay bardağı nar
2  adet turşu
Zeytinyağ
Limon
Tuz

YAPILIŞI:
Brokoli iyice yıkanıp, düdüklüde 2 dakika haşlanır. Hemen ocaktan alınıp yumuşamasın diye süzgeçte  suyu süzülür. Soğumaya bırakılır.

Karnabahar da yıkanır ve çiğden ince ince doğranır. Haşlanmasına  hiç gerek yok. Limon ve zeytinyağı yumuşaması için yeterli oluyor.

Nar ayıklanır, turşular küçük küçük doğranır.

Ben yazın haşlayıp, derin dondurucuda sakladığım mısırlardan çözdürüp ekledim.

Şimdi irice bir kaseye iri iri brokolileri doğrayalım. Ardından karnabaharı, narı, turşuyu, mısırı ekleyip karıştıralım.

Son olarak arzuya göre zeytinyağ limon ve tuz ile buluşturalım.

Bir iki kez daha karıştırıp servis tabağımıza alalım.

Not: Pişmiş  brokoliyi, ince ince doğradığınız çiğ karnabaharı, mısırı, narı  buzdolabı poşetlerine ayrı ayrı koyup uzun süre derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme