Dünya Brüksel’de Türk - Yunan dostluğu

Brüksel’de Türk - Yunan dostluğu

14.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis ile bir araya geldi.

Brüksel’de Türk - Yunan dostluğu

Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut meseleleri ele alan iki bakan, komşu ve müttefik iki ülke olarak teknik çalışma grupları kurulması yönünde karar aldılar. Çalışma gruplarının güven artırıcı önlemler dahil olmak üzere, bu meseleler üzerinde çalışması konusunda mutabık kaldılar. Akar, görüşmeye ilişkin, “Dost ve komşu iki ülke olarak sorunlarımıza barışçıl yollarla çözüm bulmak için çalışmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

İki bakanın görüşmesinin samimi bir havada geçmesi dikkat çekti. Bakanların gülerken çekilen fotoğrafları Doğu Akdeniz ve Ege’deki zaman zaman yaşanan olumsuzlukların çözümlendiği şeklinde yorumlandı. Akar, Apostolakis’in göreve başlamasının ardından, bir tebrik mesajı göndermişti.

Akar daha sonra ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye’de son dönemde yaşananlar değerlendirildi. Akar, toplantı kapsamında NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Org. Micheal Scaparrotti, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta, Makedonya Savunma Bakanı Radmila Shekerinsa ve Gürcistan Savunma Bakanı Levan Izoria ile görüştü.