En son ne zaman aynalara bakıp, aynadaki aksinizi güzel bularak,” Bu Ben miyim? “dediniz? Estetik cerrahi konusunda çoğu insanın hatalı bilgilendirildiğini ve gerçekte bu mesleğin ne yaptığını bilmeyenlerin sayısının oldukça fazla olduğu düşünüyorum.

Ülkemizde giderek artan sayıda estetik cerrahi ve medikal uygulamalar yapılıyor. Her sene katlanarak artan bu rakamın ardında, özgüvenini tazelemek isteyen bireyler var. Kısaca aynaya bakıp, eski halini unutturacak değişimini izleyerek “Bu Ben miyim? “ demek isteyenler…

Haberin Devamı

Bu noktada hala “Estetik ihtiyaç mı, değil mi?” sorusunu hala soruyor olanların, psikolojiden anlamayanlar olduğunu düşünüyorum.

Özgüven tamamen ruhla alakalıdır. Ruhun onarımı pek zordur ama estetik cerrahi yıllardır bu zorluğu göğüsleyebilen bir meslek dalıdır.

Estetik cerrahinin ilk uygulamaları Antik Mısır’da ölülere yapılanlarla başlamış. Evet Antik Mısır, Yunan da bazı primitif çalışmalar var ama plastik cerrahinin temelleri aslında her sektöründe etkilendiği şekliyle 1. ve 2. Dünya Savaşı' ndan sonra oldu. Antibiyotik bulunmuş, teknoloji ilerlemişti ve savaş sonrası uzuvları kopan insanları tamir etmekle başladı. Sonra çok iyi sonuçlar alınmaya başlanınca, neden bunu herhangi bir fiziksel sorunu olmayan insanlara yapmıyoruz dediler. Kıyafetlerle verilmeye çalışılan estetik görüntü, artık kalıcı olarak beden üstünde verilmeye başlandı. İşte buradan estetik cerrahi doğdu. Buradan şunu da anlayabiliriz.

Estetik cerrah tasarım, plastik cerrah onarım- tamirat yapar.

Estetik cerrahi dalını seçmemdeki en büyük ayrıntı ailemdir. Ben çok kadınlı bir evde büyüdüm, ablalarım annem… Kadınların dertlerini çok küçük yaşlardan beri dinlemeye başladım. Güzellik için neler yapabileceklerini gördüm. Kadınlar o kadar işi bir arada yaparken, mutlaka yüz ve bedenlerine dikkat ettiklerini gözlemledim. Erkeklerin ise yine aynı şekilde bakımlı olma çabalarını gördüm. Aslında estetik cerrahi mesleğini seçmeye karar vermem burada başladı.

Tıp fakültesini bitirip mesleğe ilk adım attığım günlerde bir şey fark ettim. Dikkatli olmak gerekiyordu. Aşırı radikal girişimler estetik cerrahinin gerçekten karanlık yüzü diyebiliriz. Her zaman dediğim gibi başarılı estetik operasyonlar kesinlikle anlaşılmayan ama değişimi canlılığı fark ettiren uygulamalardır. Totale uyum sağlayan bir tasarım yaparsanız, kimse anlamaz.

Haberin Devamı

Başta sorduğum soruya geri dönecek olursak…

Peki estetik cerrahinin kıstası ne olmalı? Hayat konforu! Eğer bir kadın destekli sütyen giyiyorsa, memesi büyüsün diye içine çorap sokuyorsa, kalçalarını dikleştirmek, karnını yok etmek için bir şey yapıyorsa, bir erkek sürekli kel kafasını saklamaya çalışıyorsa ya da büyüyen memelerinden dolayı denize girmek istemiyorsa ve hepsi bir öz güven sorunu yaşatıyorsa, bunların hepsi birer kıstas kabul edilebilir.

Estetik cerrahiden yardım aldıktan sonra “Bu Ben miyim?” nidasını atan her hastam, bana doğru bir şey yaptığımı ve iyi ki bu mesleği tercih ettiğimi bir kez daha kanıtlıyor.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur- Doctor B

Haberin Devamı

http://www.drb.com.tr