Siyaset Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı

Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Kudüs kararının İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisi olduğunu ifade ederek, “Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse gerisi gelecektir. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir” dedi

Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı

Türkiye’nin ‘ilk sürücüsüz metrosu’ Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılış töreni dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Üsküdar Meydanı’ndaki açılış töreninde konuşan Erdoğan ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıması kararına yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

Haberin Devamı

‘Kudüs başlangıç’

“Bugün Kudüs’te bir taciz tecavüz hadsizlik zulüm ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak bunu Kudüs’ten başlatmalıyız. Mekke ve Medine’ye alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de alternatifi yoktur. Kudüs Filistin’in başkentidir. Ve şu anda işgal altındadır. İşgal altında olduğu için resmi adımlar atılamıyor ama bilsinler ki Kudüs bizim başkentimizdir ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğimiz Filistin başkentidir. Kudüs’ümüze ve onun nezdinde hepimize göz dikenler adeta ellerinde morfin dolu şırıngalar peşimizde geziyorlar... Şu anda Kudüs’ün feryadı bizi kendimize getirmiyorsa, bundan sonra gelecek hiç bir tehdit bizi bu rehavetten uyandırmaya yetmeyecektir. Müslümanlar ve insanlık bizden kınamaktan daha öte bir adım bekliyor. Şayet bu son adımın ardından Kudüs’te hiçbir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız. Kimse bize hakkımızı vermez hakkımızı kendimiz almalıyız. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir. Son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Müslümanlar hukuk içinde gereken tepkiyi göstermezse inanın bana devamı gelecektir.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu mesajları verdi:

MEYDAN BIRAKMAYIZ: Meydanı sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere bırakmadık. Meydanı bugün Amerika’ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülkeyi ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olmayınca darbeyle, istikbalimize kast edenlere bırakmadık.

MAN KAFA: Bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyümeyle 1 numara olduk dünyada. İnşallah ilk 3 çeyreğin ortalaması 7.4. Buna rağmen ana hıyanet partisi de katılmış bunlara. Bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man Adası, Man Adası... Herhalde bu man kafa olmaktan kaynaklanıyor. Son bütçe müzakerelerinde de baktım sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortala koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü, bunların karakterinde bu var.

Haberin Devamı

2019 TARİHİ BİR YIL OLACAK: Biz burada yatırımlarla meşgul olurken, bunlar Amerika’daki kumpas davalarıyla meşgul. ABD’ye dosya taşıyorlar. Ama milletimiz bunları affetmeyecek. Yurtdışındaki tüm platformlarda ülkemizi şikayet edenleri, görüştükleri herkese Türkiye’yi kötüleyenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 işte bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı tarihi bir yıl olacak.

Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı

‘İSTANBUL’A YAKIŞIR’

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’u dünyanın parlayan yıldızı haline getirmek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek İstanbul’daki yatırımları sıraladı. Yıldırım, “İnşallah 2018 yılının sonunda dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul’da açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İstanbul’a helal olsun, her şey yakışır” dedi.
İstanbul’da 160 kilometresi bitmiş, 267 kilometresi de devam eden metro çalışması olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet’in 100. yılına gelirken İstanbul’un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. İnşallah bunu da başaracağız, Bu hat (Üsküdar-Ümraniye metrosu) biraz gecikti. Bu hattı yaparken İstanbul’un tarihi hazinelerini de gün ışığına çıkardık, bunlar biraz zaman aldı. Gecikmenin sebebi bu. Sürücüsüz olan bu hattın testleri de zaman aldı. Bu hat, 700 bin kişiyi bir günde taşıyabilecek. 700 bin... Üsküdar’a, buradan Sirkeci’ye, Yenikapı’ya gitmek istiyorsanız Marmaray’a geçeceksiniz, oradan yolunuza devam edeceksiniz, hiç durmadan.” Yıldırım, vatandaşların “Makinisti Kılıçdaroğlu olsun” ifadeleri üzerine, “Kılıçdaroğlu’nu makinist yaparız da bu trende makiniste de ihtiyaç yok” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı

İlk seferde Topbaş da vardı

- Törene; Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.
- Erdoğan, tören için araçtan indiğinde yanına gelen bir çocuğu sevdi ve ona hediye verdi. Protokol ve platformdan vatandaşları selamladı.
- Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Erdoğan, beraberinde Başbakan Yıldırım ve protokolün diğer üyeleriyle birlikte sürücüsüz metroya bindi ve ilk sefere katılarak ye geçti.
- Erdoğan, Ümraniye Meydanı’nda toplanan vatandaşlara da seslendi.

Haberin Devamı