Siyaset ‘Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz’

‘Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz’

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2019 yılı bütçelerinin görüşmelerinde, “terör” ve “terörle mücadele” tartışması yaşandı. Bütçe üzerine söz alan HDP Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, iç ve dış siyasetin, “savaş ve şiddet siyaseti” üzerine varlığını sürdürdüğünü savundu. Oruç, “Halkların parasıyla halkın sırtındaki sopayı üzerinden eksik etmeyen bir siyaset güdülmektedir” ifadelerini kullandı.

‘Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz’

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, devletin, halkının güvenliğini sağlamakla mükellef olduğunu vurgulayarak, “İnsanların güvenliğini sağlamaktan kim, neden rahatsız olur? Bundan rahatsız olan terör örgütü PKK’dır. Türkiye Cumhuriyeti sopayı halkın değil, PKK’nın sırtından eksik etmemektedir” dedi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da “Terörle, teröristle ve teröristlerin yandaşları ve yardakçılarıyla bir mücadele söz konusudur. Zannediyorum rahatsızlık da bundan ileri gelmektedir” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise CHP olarak devletin, PKK’sıyla, IŞİD’iyle, FETÖ’süyle ve bütün terör örgütleriyle katı, kesin, etkin mücadele etmesi gerektiğini sürekli söylediklerini ifade etti. “Siyasette müzakere ve münakaşa vardır ama devlet terör örgütleriyle müzakere yapmaz. Müzakere yaparsanız terör örgütlerini meşrulaştırırsınız.” diyen Altay, “İşine geldi mi terör örgütüyle masaya oturan, daha sonra sandık kaygısına dayalı olarak sandık sonuçlarını barut kokusuna endeksleyen bir anlayışın 6 milyon oy almış bir partiyi terörize etmesini, kriminalize etmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Vız gelir, tırıs gider”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, da “Terörist olarak öldürdüğümüzün cenazelerine HDP’li milletvekillerini göndermediğimiz doğrudur. Ne yaparsanız yapın göndermeyiz, engelleriz” karşılığını verdi. Komisyon toplantısında bir milletvekilinin parmak sallayarak kendisini tehdit ettiğini dile getiren Soylu, “Hiç umrumuzda değil PKK terör örgütü tehdit etsin, siz tehdit edin. Vız gelir, tırıs gider” ifadesini kullandı.

Daha sonra Genel Kurul’da bakanlığının bütçesi üzerine konuşan Soylu, “Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz; ister Almanya olsun, ister İngiltere olsun, ister ABD olsun. Birileri siyasi beklentilerle, kıskançlıklarla iktidarı siyaseten yıpratmak için vereceği zararı düşünmeden Türkiye’yi güvensiz bir ülke olarak gösterebilir. Türkiye’ye turist olarak gelinmemesini, yatırım yapılmamasını salık veren veya burada can güvenliği olmadığını söyleyen hatta yakın zamanda söylemiş kişiler de var. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kimse kusura bakmasın. Biz lafa değil, çıktılara bakarız” dedi.