Ekonomi Bu işin içinde bir oyun var

Bu işin içinde bir oyun var

22.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyun sektöründe yeni model furyası yaşanıyor. Hareketli ve dinamik olan sektörde oyunların yeni sürümleri, yeni konsollar, yeni aksesuar ve bilgisayarlar oyunseverler için görücüye çıkarılıyor

Bu işin içinde bir oyun var

Dijital oyun sektörü büyümesini sürdürürken ekim ayı itibariyle de bu alanda pek çok yenilik yaşanıyor. Oyun konsolu, oyunlar, bilgisayarlar ve aksesuar alanında da yeni modeller kendini gösteriyor. Microsoft merakla beklenen Xbox One X’i lanse ederken, FIFA 18 tanıtıldı. Samsung yeni oyun monitörünü tanıtırken, gerçek yarış simülatörü serisi Gran Turismo’nun yeni oyunu GT Sport, PlayStation 4 platformunda oyunseverlerle buluştu. Oyun sektöründeki yeniliklere göz attık.

Xbox’a yeni konsol

Bu işin içinde bir oyun var

Microsoft’un oyun konsolu Xbox’ın yeni modeli One X, dünyayla aynı anda Türkiye’de satışa sunuluyor. 7 Kasım’da satışa çıkacak olan konsolun fiyatı 2 bin 699 TL olarak açıklandı. Konsol için xbox.com.tr üzerinden ön sipariş verilebiliyor. Mevcut oyun konsollarından yüzde 40 daha güçlü bir donanıma sahip olan Xbox One X, 4K çözünürlükle oyunseverlere yeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Yeni konsolun yazılım geliştiriciler ve oyuncular için en çok tercih edilen oyun platformu olması da hedefleniyor. Xbox One X, 6 Teraflops grafik, 12 GB Ram’i ve 326 GB/saniyelik bant genişliği ile şu ana kadar üretilmiş en güçlü oyun konsolu. Xbox One X sadece oyun için 4K deneyimi vermekle kalmıyor, video için de tam 4K görüntü sağlıyor.

İYİ OLAN KAZANSIN

Bu işin içinde bir oyun var

EA Canada tarafından geliştirilen ve Electronic Arts şirketinin yayımcılığını yaptığı spor simülasyon video oyunu FIFA 18 lanse edildi. FIFA 2018’de yer alan ‘Gerçek Oyuncu Hareket Teknolojisi’ tamamen yeni animasyon sistemi olan poz yakalama tekniğiyle her kareyi eşleştirerek, oyunda önemli oranda akıcılık sağıyor. Yeni hareket yakalama teknikleri ve kare kare animasyon geçişleri sayesinde FIFA 18 futbol tecrübesini en gerçekçi şekilde yansıtıyor. ‘Oyuncu Kişiliği’ özelliği ise 6 yeni karakteri modellemesi ve yeni oyuncu haritalama teknolojisi ile futbolcuların hareketlerini farklılaştırarak, kişiselleştirilmiş oyuncu deneyimini bir adım ileri taşıyor.

Gerçekçi yarış simülasyonu

Bu işin içinde bir oyun var

Gran Turismo serisinin merakla beklenen yeni oyunu GT Sport çıktı. PS4 platformuna çıkan ilk Gran Turismo olan GT Sport, yüksek adrenalinli pistlere taşıyor. Oyun, geliştirilmiş kontrolleri sayesinde aracın gerçek otomobil kullanır gibi kontrolünü sağlıyor. İlk Gran Turismo’nun ilkeleri korunarak geliştirilen yeni fizik motoru yeni başlayanlara ve ustalara uygun hale getirildi. Oyun içerisinde, frene basmak ve bir virajı almak gibi temel yetenekleri kullanmak ve sürüş oyunlarında yeni oyuncular için temel konularda tüm bilgiler var.

Konsola özel ‘kulaklık’

Bu işin içinde bir oyun var

Plantronics, oyun konsolları Xbox ve Playstation’a yeni kulaklık modelleriyle ayak uydurdu. Tamamen konsol oyunlarına yönelik tasarlanan RIG ailesinin yeni oyuncuları, oyunlardaki üstün ses performansını deneyimlemek isteyenlere çözüm oluyor. RIG400HS ve RIG400HX sadece konsol oyunlarında değil tablet, telefon veya bilgisayarlarda da kolaylıkla kullanılabiliyor. RIG serisinin önceki modellerinden izler taşıyan kulaklıklar rahat kullanımı ön planda tutan modüler bir yapıya sahip. Her iki modelde var olan 3.5 jak girişi, kulaklıkları kullanma alanınızı genişletiyor. Çıkartılabilir mikrofon özelliği RIG400HS ve RIG400HX’in en önemli modüler detaylarından biri.

DEV EKRANLI MONİTÖR GELDİ

Oyun monitörü Samsung CHG90, görüntü kalitesi ve 49 inç’lik kavisli dev ekranı ile oyun oynamayı yeniden tanımlamayı hedefliyor. Monitör için ön sipariş alımına da başlandı.

Bu işin içinde bir oyun var

CHG90 oyun monitörü, 32:9 görüntüleme oranı ve 49 inç ekranda 3480 x 1080 piksel Double Full HD çözünürlüğüyle oyun ekranlarını yeni boyuta taşıyor.

YENİ FUAR

‘Kocaeli’ için bilişim vakti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte yerli ve milli projelerin öne çıkması ana hedeflerden biri. Akıllı şehirlerden yazılımlara, robotik teknolojiden start-up girişimlere kadar teknolojiye dair tüm unsurların yer aldığı festivalin ana teması ‘Sanal Gerçeklik’ olarak belirlendi.

YENİ EĞİTİM

‘Öğrenme geliri artırır’

Enocta’nın global iş ortağı Skillsoft’un araştırmasına göre, şirketler yeni nesil öğrenme modeli sayesinde gelirlerini yüzde 84’e varan oranda artırabiliyor. Enocta CEO’su Ahmet Hançer, kurumlarda mobil uygulama kullanımının 2015 sonunda yüzde 10 iken 2016 yılı sonunda yüzde 25’in üzerine çıktığını söyledi.