Bu Karışım Göbek Eritiyor

Sİz de artık tam olarak o coşkuyu hissediyorsunuz büyük olasılıkla. Hava iyice ısındı, güneşin gülümseyen yüzünü artık daha uzun süre görüyoruz. Bir başka deyişle ilkbahar geldi, yaz mevsimi de kapıyı çalmak üzere. Yani artık öyle kalın kazakların, montların ardına gizlenmenin zamanı geçti. Şimdi incecik giysilerle geçireceğimiz en azından bir dört ay uzanıyor önümüzde.

Ama eminim bu son günlerde birçok kişi sık sık aynanın karşısına geçip görüntüsünü inceliyor. Belki de o incecik giysileri giyip sokağa çıkmak için hiç de hazır olmadığını düşünüyor. Bence paniğe kapılmaya ya da sıkıntıya girmeye gerek yok. Biraz çaba ve biraz da "doğanın yardımıyla" aşılmayacak bir sorun değil bu.

Haberin Devamı

"Doğanın yardımı" dedim madem, hem kilo vermek hem de bahar ayında bedenini toksinlerden arındırmak isteyenlerin imdanına koşan bir detoks suyu tarifi vereyim size. Hem yapımı çok kolay hem de özellikle yazın sıcak günlerinde sizi sağlıklı bir biçimde serinletecek bir tarif bu.

Önce gerekli malzemeler:

1 su bardağı ince dilimlenmiş çilek

Dilimlenmiş bir tane büyük salatalık

İnce ince dilimlenmiş iki tane misket limonu

Dilediğiniz kadar taze nane yaprağı

Sekiz büyük bardak su

Şimdi gelelim hazırlanışına...Aslında bu, işin en kolay kısmı. Bütün bu malzemeyi sekiz bardak su dolu bir sürahinin içine koyun. Sonra da çilek, salatalık ve limon aromasının suyun içine iyice işlemesi için 2 saat kadar bekleyin. Bu lezzetli ve sağlıklı karışımı gün boyunca istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Bu tarifin ardından şimdi de kullandığımız malzemelerin sağlık faydalarını en çok da yağ yakmaya etkilerini hatırlatayım.

ÇİLEK YAĞ YAKAR

Bu, görüntüsü ve kokusu bile insanın aklını başından alan meyvenin en önemli özelliği depolanmış yağları yakmaya yardımcı olması. Ayrıca kan şekerini dengede tutar. Bu da kilo vermek isteyenler için önemli.

Çünkü dengeli bir kan şekeri, açlık krizlerini önler. Bunun yanı sıra kolesterolü düşürür, iyi bir antioksidandır, kalp sağlığını korur, kabızlığa iyi gelir.

Ama bir önemli konuya dikkat çekmek isterim. Eğer alerji ya da böbrek yetmezliği sorununu varsa çilek tüketirken lütfen dikkatli olun.

Haberin Devamı

SU KAYNAĞI SALATALIK

Danışanlarıma sık sık ara öğün olarak önerdiğim salatalık da vücudunuz için gerekli hidrasyonu sağlar. Bol bol lif içerir, etkili bir antioksidan. Bunun yanı sıra cildinizin de dostudur.

Bu detoks suyu içinde yer alan limonun yağ yakma, nanenin de hem ferahlık verme hem de iştahı dengeleme konusunda faydası olduğunu hatırlatmak isterim.