Tatil Bu köyde yaşayanlara maaş verilecek

Bu köyde yaşayanlara maaş verilecek

13.09.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

İsviçre'nin Ren nehri kıyısındaki Rheinau, alışılmışın dışında bir karara imza attı. Buna göre köyde yaşayanlara hiçbir karşılık beklenmeksizin aylık maaş verilecek.

Bu köyde yaşayanlara maaş verilecek

İsviçre, bilindiği üzere dünyanın en müreffeh ülkeleri arasında yer alıyor. Kış turizmi, bankacılık, çikolata ve saat gibi sektörlerde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan İsviçre, yüksek standartlarının yanı sıra hayat pahalılığıyla da biliniyor. Kartpostallık görüntüler sunan köyleriyle de dikkat çeken ülke, bu yerleşim yerleriyle de turist çekmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Ülkenin Ren Nehri kıyısında yer alan küçük ve sevimli köyü Rheinau'daki yerel yöneticiler dikkat çeken bir karara imza attılar. Geçtiğimiz dönemde her vatandaşa, vatandaşlık maaşı projesiyle gündeme gelen İsviçre, benzeri bir konuda yeniden dünyanın dilinde. Hatırlanacağı üzere, referandum sonucu her vatandaşa maaş teklifi kabul edilmemişti. Ancak mevcut teklif, daha yerel bazda onay bulmuş durumda.Rheinau'da yaşayan herkes bundan böyle vatandaşlık maaşına sahip olacak. Aylık 2500 dolar olarak belirlenen maaşı almak için ise köyde yaşıyor olmak yeterli.

İsviçreli film yapımcısı Rebecca Panian'ın fikri olan projenin hayata geçmesinden bölge halkı da oldukça memnun. Belirlenen ücret 18 yaşından büyüklere verlecek. 18 yaşından küçükler için ise 640 dolar verilmesi öngörülüyor. 1200 kişinin yaşadığı köyde maaş için şimdiden 702 kişi başvuruda bulundu.