Ekonomi Bu şov tam da Amerikan işi...

Bu şov tam da Amerikan işi...

16.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Otomotivin doğduğu yer olarak kabul edilen Detroit’te düzenlenen fuar, ABD’nin “zevkine” uygun modellerin ağırlıkta olduğu yeniliklere ev sahipliği yapıyor. 2018 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı (NAIAS), General Motors, Fiat Chrysler ve Ford gibi ülkenin önde gelen devlerinin yeni ve yenilenmiş pick-up modellerinin adeta gövde gösterisine sahne oldu.

Bu şov tam da Amerikan işi...

Fuar yetkilileri, bunun, 29 yıl aradan sonra ilk kez olduğunu ve iki Detroitli üreticinin aynı anda yeni pick-up modellerini tanıttığını belirtiyor. Bununla birlikte ABD’li, Asyalı ve Avrupalı markaların bu fuara getirdikleri yenilikler, genel olarak SUV ve sedan ağırlıklı.

Haberin Devamı

Audi yeni nesil A7 modelini, Volkswagen ise yeni nesil Jetta’sını bu fuarda ilk kez tanıtırken, Toyota’nın ABD pazarı için kritik olarak nitelediği Avalon da, yenilenen haliyle tanıtıldı. SUV modeller arasında da yenilenen Jeep Cherokee, Lincoln Navigator gibi modeller yer alıyor.

Bu şov tam da Amerikan işi...

Lüks otolara özendi

Fiat Chrysler makyajladığı Ram pick-up modelini, Detroit’e getirmiş. Büyük ölçüde değişen ve lüks otomobil modellerinde rastlanabilecek teknolojilere kavuşan RAM 1500’de, 12 inçlik büyük dokunmatik bir ekran, orta konsolda kablosuz akıllı cihaz şarjı, 48V hafif hibrit teknolojisi, anahtardan kumanda edilebilen elektrikli arka yük kapağı gibi yenilikler mevcut.

Bu şov tam da Amerikan işi...

Müsrifliğini azalttılar!

General Motor’un Chevrolet markası da, iddialı pick-up modeli Silverado’nun yenilenmiş halini Detroit’te sergiliyor. Önemli rakibi F-150’nin tamamı alüminyum gövdesi yerine, “karma” (çelik, kompozit ve alüminyum) malzeme kullanılan araç, böylelikle hafifletilmiş. Araçta, V8 motor bulunmasına karşın, silindir kapama teknolojisi sayesinde yakıt tüketimi hayli azaltılmış. Bu araçta da elektrikli arka yük kapağı dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bu şov tam da Amerikan işi...

‘Limitsiz’ bir konsept...

Otomotiv dünyasında birçok ilke imza atan Lexus, 2018 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yenilikçi bir konseptle yerini aldı. Fuarda sergilenen Lexus LF-1 “Limitless” (sınırsız) konsepti, yeni lüks crossover sınıfını simgelerken, markanın gelecekteki tasarım dilinden de izler taşıyor. Otonom yani kendi kendine gidebilen teknolojiye de sahip araç, elektrikli. Sürücüsünü ise, LED ışıklandırmalarıyla karşılayabiliyor.

Bu şov tam da Amerikan işi...

Kovboy esintili tanıtım

Mercedes-Benz, zamana meydan okuyan ikonik modeli G-Serisi’nin yenilenen halini, Detroit Fuarı’ndan bir gün önce, çok özel bir etkinlikle dünyaya tanıttı.
Baştan aşağı yenilenen ve teknolojisi günümüze uyarlanan yeni G-Serisi’ni, Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche ile özel olarak davett edilen ünlü aktör Arnold Schwarzenegger birlikte tanıttı.
Tanıtımda kovboy şapkaları takmaları da ilgi çekti.

Haberin Devamı

Bu şov tam da Amerikan işi...

Efsane Bullitt’in dönüşü

Ünlü aktör Steve McQuinn’in başrolünü oynadığı, 1968 tarihli “Bullitt” filminde yer alan Mustang GT, çok sevilmiş ve daha sonra filmin adıyla anılmıştı. Fuarda ünlü aktörün torunu Molly McQueen tarafından tanıtılan 2019 model Ford Mustang Bullitt de, işte bu efsaneyi canlandırmak için geliştirilmiş ve sınırlı sayıda üretilecek. Yeni Bullitt’te 475 beygirlik 5.0 lt V8 motor yer alacak.