Siyaset ‘Bu süreç ülkemiz insanı için imtihan’

‘Bu süreç ülkemiz insanı için imtihan’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘Bu süreç ülkemiz insanı için imtihan’

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Destici, ABD’nin uluslararası hukuka aykırı olarak tek taraflı saldırgan tutumunun adeta bir ‘ekonomik savaş’ halini aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yüzleşme zamanı

Destici, “Bu süreç, hepimiz için çok şey ifade etmesinin yanında, aynı zamanda ülkemiz insanı için de büyük bir imtihandır. ‘Aynı gemide değiliz’ diye mesaj paylaşanlar, dövizin her yukarı yönde hareketini sevinç çığlıkları içerisinde kutlayanlar, Türkiye’ye operasyon çekmeye kalkan devletleri elleri patlarcasına alkışlayanlar bu imtihanda sınıfta kalmışlardır” dedi. “Dolar üzerinden yapılan spekülasyona alkış tutanlarla yüzleşme zamanı artık gelmiştir” diyen Destici, şöyle konuştu: “Şimdi diyoruz ki, Türkiye’nin ABD karşısında dolar üzerinden maruz kaldığı bu ataklara sevinenler, şakşakçılık yapanlar, Türkiye’nin ekonomi üzerinden maruz kaldığı manipülasyonlara destek çıkanlar, ülkemizin büyümesini, güçlenmesini ve bağımsızlığını hazmedemeyenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Hangi ülkeyi destekliyorlarsa, hangi ülkenin maşası olmuşlarsa, gitsinler o ülkenin vatandaşı olsunlar ve o ülkede yaşasınlar.”

Haberin Devamı

Oktay, Destici’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.