Burdur Bucak'ta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Bucak'ta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19.05.2019 - 17:57 | Son Güncellenme:

Bucak'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Bucakta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bucak'taki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kent meydanında devam edilen etkinliklere Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, resmi kurumların amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kutlama programında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kara günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Daha sonra Adem Tolunay Fen Lisesi öğrencileri kendi yaptıkları ve kodladıkları robot tankla gösteri yaptı. Tanka konulan Türk bayrakları Kaymakam Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal'a verildi.

Kutlamalarda şiir dinletileri, Bucak Teknik ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi öğrencileri step- aerobik gösterileri sundu. Adem Tolunay Fen Lisesi öğrencisi tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okunurken, aynı okulun başka öğrencisi Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı törene katılan tüm öğrencilerle birlikte okudu. Burdur Gençlik Spor Kulübü tarafından jimnastik gösterileri yapıldı. Daha sonra spor alanında ve kültürel alanda yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ve okulların ödülleri Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Başsavcı Günşafak Karartı, Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Kara tarafından verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI