Burdur Bucak'ta Kariyer Günleri Başladı

Bucak'ta Kariyer Günleri Başladı

19.03.2019 - 13:05 | Son Güncellenme:

Bucak'ta Kariyer Günleri başladı

Bucakta Kariyer Günleri Başladı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu (MYO) Kariyer Günleri başladı.

MAKÜ Hikmet Tolunay MYO Kariyer Günleri'ne MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı. 13'üncü Kariyer Günleri'nin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Osman Akın, okulun kuruluşundan bu tarafa Kariyer Günleri'nin gelenek halinde sürdüğünü ve çok sayıda ünlünün Bucak'ta konuk edildiğini söyledi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 13 yıldır düzenlenen etkinliğin artık Bucak'la sınırlı kalmamasını, önümüzdeki yıllarda üniversite kapsamında daha geniş şekilde yapılmasını önerdi. Rektör Korkmaz, "Üniversiteler sadece teknik ve akademik bilgiyi öğrencilere aktaran okul olmanın ötesinde içinde bulunduğu ortamın sosyal çevreyle birlikte öğrencilerimizin hayata ve geleceğe hazırlayan bir misyon olarak yükselmek zorundadır. Bu yükselişte de yapılan kariyer günleri öğrencilerimizin gelecekteki kariyerlerine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Daha sonra Kariyer Günleri'nin ilk konuğu olan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, 'Kuaförlükten Kriminalistliğe' konulu sunumla katılımcılara hayatını anlattı. Sevil Atasoy, hayatını lise, üniversite yıllarından başlayarak meslek hayatındaki geçmiş basamakları ve deneyimleri öğrencilere ve katılımcılara aktardı.

Kariyer Günleri'nde üç günde 16 ünlü konuk öğrencilerle buluşacak.

FOTOĞRAFLI