Otomobil Bugatti Veyron'un sadece yağ değişimi 21 bin dolar

Bugatti Veyron'un sadece yağ değişimi 21 bin dolar

19.07.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

Dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Bugatti Veyron'un sadece yağ değişim 21 bin dolara (yaklaşık 100 bin TL) yapılıyor. Peki Bugatti Veyron'un yağ değişim işlemi neden bu kadar pahalı?

Bugatti Veyronun sadece yağ değişimi 21 bin dolar

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İnsan nüfusunun yaklaşık yüzde 99.99'u, bir aracın servisinin 21 bin dolarlık maliyete mal olabileceği düşüncesinden rahatsızlık duyacaktır. Ancak Bugatti'nizin yağını değiştirmeniz gerekirse, seçenekleriniz sınırlı olduğundan epey maliyetli.

Lüks otomobiller kiralama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Royalty Exotic Cars, Bugatti Veyron yağ değişim ücretinin neden 21 bin dolar olduğunu anlatan bir video paylaştı. Video, Bugatti Veyron’un karmaşık bir yapıya sahip olduğu üzerinde duruluyor.

Bugatti Veyron'da 16 farklı tahliye kapakçığı bulunan kuru karter yağlama sistemi kullanılıyor. Ancak bu kapakçıklara erişmek için öncelikle aracın altında bulunan plakanın çıkarılması gerekir. Yeniden dolum işlemi için hava filtrelerinin kontrolünün yanı sıra arka çamurlukların ve aracın arka kısmının sökülmesi gerekiyor. Bu parçaları kaç tane civatanın taşıdığını tahmin et? Çok fazla.

Haberin Devamı

Cidden zenginseniz 21 bin dolarlık yağ değişimi, Veyron'un 1,5 milyon dolarlık fiyat etiketi yanında düşük (yaklaşık yüzde 1,4'ü) kalabilir.