Gündem Meteoroloji hava durumu raporu! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji hava durumu raporu! Bugün hava nasıl olacak?

11.02.2019 - 23:10 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 12 Şubat Salı gününe ilişkin hava durumu tahminini yayınladı. Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren 12 Şubat hava durumunu sizler için derledik. İşte yurt genelinde günün hava durumu...

Meteoroloji hava durumu raporu Bugün hava nasıl olacak

Bugün hava nasıl olacak? Dışarı çıkacak vatandaşların oldukça merak ettiği günün hava durumunu sizler için derledik. İşte başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bazı büyük illerimizde 12 Şubat Salı hava durumu...

12 ŞUBAT 2019 SALI HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde yarın (Salı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden,kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat), Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BAZI BÜYÜK İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı sağanak yağışlı.

ANKARA 1°C, 13°C
Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu

IZMIR 13°C, 17°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

BURSA 8°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı sağanak yağışlı.

ÇANAKKALE 11°C, 13°C
Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 8°C, 11°C
Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.

ADANA 8°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu

ANTALYA 11°C, 16°C
Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 3°C, 12°C
Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu

SAMSUN 8°C, 17°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

TRABZON 6°C, 14°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ERZURUM -11°C, 0°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DIYARBAKIR 0°C, 13°C
Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

GAZIANTEP 1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu