Gündem Bugün hava nasıl olacak? 26 Mayıs Pazar hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 26 Mayıs Pazar hava durumu...

25.05.2019 - 23:10 | Son Güncellenme:

Mayıs ayını artık geride bırakıyoruz. Bahardan yaza geçerken hava sıcaklıkları da gittikçe yükseliyor. Pazar günü için dışarıda plan yapan vatandaşlar ise hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yurdumuzu yer yer yağmurlu ama sıcak bir Pazar günü bekliyor gibi görünüyor. Hava sıcaklıkları ise iç ve batı kesimlerde artarken kuzeydoğu kesimlerde ise azalacak. İşte 26 Mayıs Pazar günü tüm yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 26 Mayıs Pazar hava durumu...

Haziran ayına yaklaşırken güneş iyice yüzünü göstermeye başladı. Vatandaşlar, hafta sonu planları için hava durumunun nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Pazar günü için dışarıda plan yapanlar Meteoroloji'nin tahminlerini merakla bekliyor. İşte bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabı!

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 17°C, 25°C

Parçalı bulutlu

İZMİR 18°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 12°C, 25°C

Parçalı bulutlu