Gündem Bugün ne pişirsem? 21 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 21 Mayıs iftar menüsü

21.05.2019 - 12:09 | Son Güncellenme:

Bugün ne pişirsem sorusu özellikle ev hanımlarını tarafından sıkça araştırılıyor. Ramazan ayının 16. gününde iftar sofralarını hangi yemekler ile donatacağını araştıran ev hanımlarına en kolay iftar menülerini hazırlamayı sürdürüyoruz. İşte Ramazan ayının 16. gününe özel en kolay iftar menüsü ve yemek tarifleri...

Bugün ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Ramazan ayının yarısını tamamladık. Ramazan ayının 16. günü içerisinde vatandaşlar tarafından iftar sofralarında yenecek olan yemekler planlanıyor. 16-17 saat süren açlık ve susuzluk süresince özellikle ev hanımlarını en fazla düşündüren şey iftar menüleri olarak öne çıkıyor. Ramazan ayına özel hazırladığımız kolay yemek tarifleri ile herkesin ulaşabileceği menüleri sizlere sunmaya devam ediyoruz. İşte Ramazan ayının 16. gününe özel iftar menüsü ve kolay yemek tarifleri...

Haberin Devamı

Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Sandal Sefası Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi

Paşa Sarması Tarifi

Kremalı Domates Çorbası Tarifi Malzemeler:

3 su bardağı domates suyu,
4 yemek kaşığı sıvı margarin,
3 su bardağı Et suyu,
1 yarım su bardağı Süt,
2 yemek kaşığı Un,
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber,

Bugün ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Tuz,
Karabiber,
Garnitür,
3 – 4 yemek kaşığı Krema.

Kremalı Domates Çorbası Yapılışı

Sıvı margarini derin bir tencere içine koyup kızdıralım.Unu ekleyip, kokusu gidene kadar kavuralım. Et suyunu ve domates suyunu ekleyip iyice karıştıralım Sütü, tuzu, kırmızı biberi ve karabiberi ekleyip tatlandıralım. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servis edebiliriz. Servis etmeden önce, kremayı bir kase içinde karıştırıp, domates çorbası‘nın üzerine gezdirelim.

Haberin Devamı

Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet kabak,
250 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 adet domates,
1 adet yeşil biber,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Zeytinyağı.
Sosu İçin:

1 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su.
Üzeri İçin:

Kaşar peyniri (rendelenmiş).

Bugün ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Sandal Sefası Tarifi

Sandal Sefası Yapılışı

Tencereye kıymayı koyup, ağzını kapatalım ve suyunu salıp, çekene kadar pişirelim. Soğanı, yeşil biberi ince ince doğrayalım.Domatesin kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Sarımsakları rendeleyelim. Başka bir tencereye soğanı, biberi, zeytin yağını koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. İçine kıymayı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Sonra domatesi, sarımsakları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra salçayı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve 5 dakika kavurup, ocaktan alalım. Kabakları ortadan ikiye keselim ve içlerini oyup, fırın kabına yerleştirelim.
Hazırladığımız harcı kabakların içine dolduralım. Sosu için; bir kabın içine salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, kabakların üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 175° fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve 5 dakika daha fırında bekletelim. Sandal Sefamızı, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı garnitür,
Yarım tavuk göğsü(haşlanmış-küçük şekilde parçalanmış),
1.5 su bardağı su,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Tuz.

Bugün ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Tavuklu Garnitürlü Pilav Yapılışı

Pirinci yıkayalım ve tuzlu suda 1 saat bekletip, suyunu süzelim. Tencereye tereyağını, sıvı yağı koyalım ve tereyağını eritelim. Üzerine pirinci, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte 5 dakika kavuralım. Sonra tavuk etlerini, garnitürü, suyu ilave edelim ve karıştıralım. Tuzunu kontrol ederek tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Tavuklu Garnitürlü Pilavımızı ocaktan alıp, 15 dakika dinlendirelim. Bu güzel Tavuklu Garnitürlü Pilav tarifini bizimle paylaşan Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.

Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler:

1 lt süt,
125 gr margarin,
1 su bardağı toz şeker,
5 tepeleme çorba kaşığı un,
1 adet damla sakızı.
Üzeri İçin:

Haberin Devamı

Hindistan cevizi.
Arası İçin:

Ceviz.

Bugün ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Paşa Sarması Yapılışı

Tencereye margarini koyup, eritelim. İçine unu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
Sonra sütü, toz şekeri, damla sakızını ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp, ocaktan alalım. Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi 10 dakika blender ile çırpalım. Fırın tepsisini ıslatıp, tabanına bolca hindistan cevizi serpelim. Hindistan cevizinin üzerine kepçeyle muhallebiyi döküp, kaşığın tersi ile düzleyelim ve bir gece buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabında dinlendirdikten sonra 20 eşit parçaya keselim. Ortalarına iri ceviz parçaları yerleştirip, rulo şeklinde saralım. Paşa Sarmasını hindistan cevizine bulayıp, servis yapalım.