Siyaset 'Bunlar ülke değil kasaba'

'Bunlar ülke değil kasaba'

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bunlar ülke değil kasaba

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan üniversitedeki konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

SES ÇIKARMIYORLAR: Her fırsatta demokrasi havarisi kesilen, herkese insan hakları karnesi düzenleyen ülkelerin tek meselesi kendi çıkarlarıdır. Bunların çıkarları uğruna vazgeçmeyecekleri değer yoktur. Menfaatlerini korumak için Balkanlar dahil dünyanın pek çok bölgesinde katliamlara nasıl ses çıkarmadıklarını hepimiz biliyoruz. Bugün benzer tavırları Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da, Filistin’de yaşanan zulüm karşısında sergilediler. Aralarından 8 aylık bebeklerin, tekerlekli sandalyedeki engellilerin bulunduğu 64 Filistinlinin vahşice öldürülmesine doğru dürüst tepki dahi göstermiyorlar.

YARALILARI VERMEDİLER: Kimisi ağır 2 bin 700 Filistinlinin yaralanmasını basit birkaç kınama cümlesiyle savuşturmaya çalışıyorlar. Kendilerine dedik ki bunları bize verin, biz bunların tedavisini yaptıralım. Vermediler. Kim bunlar? Mısır, İsrail, Amerika… Hani bunların İnsan Hakları Beyannamesi’ne uyma sözleri vardı? İnanmayın bunlara. Asla bunların böyle bir derdi yok. Onun için bu kardeşiniz dünya 5’ten büyüktür diyor. Eğer biz BM Güvenlik Konseyi’nin bu 5 üyesine dünya teslim olacak olursa yandık.

Haberin Devamı

İSİMLERİNİ BİLMEM: 13 Aralık’ta Kudüs ile ilgili attığımız bir adım vardı. Olayı BM’ye getirdik. BM’de süratle bir oylamaya gidildi. 128 ülke, ABD’nin içinde olduğu 9 ülkeye ‘hayır, reddediyoruz’ dediler. Amerika’nın bu yandaşlarının ki hiç isimlerini bilmem. Bunlara ülke demek mümkün değil, bunlar olsa olsa kasabadır. Bir Amerika’nın, bir İsrail’in adını biliyoruz. O da çok zulmettiği için.

FETÖ UYARISI: FETÖ’nün Bosna Hersek’teki eğitim kurumlarını farklı isimler altında sürdürmeye çalıştığını ve çeşitli ülkelerin himayesine sığınma gayreti içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu okulların ilerde Bosna Hersek’e zarar vermemesi için Bosna Hersekli kardeşlerimizden FETÖ’nün okullarını kapatmalarını isterken Bosna Hersekli öğrencilere alternatifler sunmayı görev addediyoruz

BİLGE KRAL TALİMATI: Bilge insan Aliya’nın kabrini ziyaret ederken hemen yanı başındaki kabristanda da Osmanlı şehitliğini gördük. Hakan Bey, hemen orayı TİKA ile ele almamız lazım. Oranın inşallah bütün yeni baştan sıfır orayı pırıl pırıl yapmamız gerekiyor.