Balıkesir Burhaniye'de Zehra Teyze Yalnız Değil

Burhaniye'de Zehra Teyze Yalnız Değil

24.02.2018 - 12:11 | Son Güncellenme:

.

Burhaniyede Zehra Teyze Yalnız Değil

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi ‘Yalnız Değilsiniz’ ekibi, Burhaniye Devlet Hastanesi yoğun bakım bölümünde 10 gün tedavi gören Zehra Banık’a, hastane odasında geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Yalnız Değilsiniz’ projesi, hız kesmeden devam ediyor. Burhaniye Belediyesi sağlık ekipleri; yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerine yönelik proje kapsamında her gün mahalle mahalle gezerek ihtiyacı olanların kapılarını çalmayı sürdürüyor.
Evde bulamayınca merak ettiler
Burhaniye Belediyesi sağlık ekipleri, Orjan Sitesi’nde yalnız yaşayan ve iki yıldır düzenli olarak uğrayıp, ihtiyaçlarını karşıladıkları 80 yaşındaki Zehra Banık’ı üst üste gerçekleştirdikleri iki ziyarette evde bulamayınca, merak edip aradı. ‘Yalnız Değilsiniz’ hemşireleri, hastaneye kaldırıldığını ve 10 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördüğünü öğrendikleri Zehra Teyze’yi, hastane odasında da yalnız bırakmadı. Banık’a Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal adına geçmiş olsun dileklerini ileten ‘Yalnız Değilsiniz’ ekibi, kendisine içinde çay, kahve, kolonya ve şeker bulunan hediye paketini de takdim etti.
Tedavisinin ardından şimdi iyi olduğunu ve sağlık ekibinin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Banık, duygularını şu sözlerle ifade etti: “İki senedir ‘Yalnız Değilsiniz’ projesi kapsamında beni ziyarete gelirler. Zaman zaman Çanakkale’deki akrabalarımın yanına gittiğimi bilirler. Eve ilk geldiklerinde yine oraya gittim zannetmişler. İkinci kez evde bulamayınca da merak etmişler. Arayıp hastanede olduğumu öğrendiler ve ziyaretime geldiler. Çok mutlu oldum. Ben yalnız yaşıyorum ama yalnız olmadığımı bilmek çok güzel. Evimin temizliğinden yemek yardımına kadar birçok ihtiyacımı Burhaniye Belediyesi karşılıyor. Sağlık ekibi hemşireleriyle tanışmadan önce evden dışarı çıkamıyordum. Hava güzel olduğu zamanlar beni gezmeye ya da kahvaltı etmeye götürüyorlar. Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum.”